Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-11-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789186745257

Rövarna i Skuleskogen E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-11-23

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Han heter Skord och kommer från skogen. Han dras till människorna som han beundrar för deras förmåga att stänga ute regnet och stänga in elden. Det är på 1300-talet han gör deras bekantskap. Femhundra år senare har han varit rövare, guldmakare, charlatan. Lärt sig tala flytande latin, umgåtts med lärda män och förfallna existenser, träffat herrgårdsfröknar och pigor. Han har mött Xenia och genom henne lärt känna kärleken, blivit allt mindre troll och alltmer människa ...

Kerstin Ekman, född 1933, valdes in i Svenska Akademien 1978, och lämnade den 1989. Hennes rika berättarkonst har gjort henne till en av våra mest lästa svenska 1900-talsförfattare och hon har erhållit ett flertal stora litterära priser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rövarna i Skuleskogen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Från skogstroll till människa
    Suzanne, 4 januari 2021

    En märklig bok, till en början svårt att begripa vad författaren vill. Men så småningom börjar det klarna mer, och man kan se huvudpersonen Skords öde som hur den västerländska civilisationen utvecklats. Hur människan alltid haft en rot av det djuriska, hur hon utvecklat språk och kultur, magi och vetenskap, grymhet och elakheter. Men alltid kommer tillbaka till sina rötter i naturen, bland träd och växter och djur. Fiascinerande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman