Barkhes kors : en historisk spänningsroman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Barkhe (del 3)
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2013-06-28
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
542 g
SAB
Hc
ISBN
9789186775575

Barkhes kors : en historisk spänningsroman

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-06-28
139
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I november 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat. Frederik III av Danmark dansar och ler, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige, och Karl X Gustav har svurit att förinta hela Danmark. Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att förra älskarinnan Elna Johansdotter vill honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning. Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians ... Bodil Mårtensson, deckardrottningen som tog Sverige med storm i de historiska spänningsromanerna Barkhes döttrar och Barkhes son, är tillbaks med sista delen i trilogin om familjen Barkhe. En gripande skildring av människors liv i det krigshärjade 1650-talets Skåne. Kärlek, krig och intriger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barkhes kors : en historisk spänningsroman
 2. +
 3. Barkhes son : en historisk spänningsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barkhes son : en historisk spänningsroman av Bodil Mårtensson (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Barkhes kors : en historisk spänningsroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk avslutning på triologin. Historien knyts...
  Christer Pongratz, 28 oktober 2013

  En fantastisk avslutning på triologin. Historien knyts ihop på ett föredömligt sett, och lämnar också läsaren med några kittlande frågor och funderingar.

 2. Synd att det inte finns 10 stjärnor att kryssa i, för...
  Conny Moberg, 31 juli 2013

  Synd att det inte finns 10 stjärnor att kryssa i, för så bra är denna bok! En riktig bladvändare!
  Jag blir lätt engagerad av huvudpersonernas uppträdande i böcker i allmänhet och Barkhe - böckerna i synnerhet. Barkhes Kors är lika underhållande som de två första och berättelsen i denna del är suverän, med ett hissnande avslut, där alla knutar löses upp och man stänger boken med gåshud på armar och i nacken!
  Jag rekommenderar denna bok + de två första, starkt!

 3. Jag fångades av historien nästan på en gång. Den...
  Neddy, 18 juli 2013

  Jag fångades av historien nästan på en gång. Den innehöll både historiska intressanta händelser samt ett spännande spel mellan olika gestalter. Härlig sommarläsning!

 4. Detta är en fenomenal avslutning på en redan mycket...
  vicky Jönsson, 6 juli 2013

  Detta är en fenomenal avslutning på en redan mycket bra trilogi. Författaren har lyckats hålla spänningen levande genom hela boken och sen låtit var och en av karaktärerna få sitt eget slut så när man stänger boken känner man sig nöjd med både historien och avslutet. Mycket läsvärd !

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson