Ur havets djup (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2015-04-08
Upplaga
1
Förlag
Hastur förlag
Översättare
Jonas Wessel
Illustratör/Fotograf
Jonas Wessel, Olov Redmalm
Dimensioner
205 x 145 x 8 mm
Vikt
143 g
SAB
Hce
ISBN
9789186835194
Ur havets djup (häftad)

Ur havets djup

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-04-08
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Eftersom alltihop verkar så osannolikt - så fruktansvärt omöjligt för mig, nu när jag sitter här trygg och vid mina sinnens fulla bruk i mitt bibliotek - tvekar jag över att skriva ned en episod som redan ter sig snarare grotesk än fruktansvärd. Men om den här berättelsen inte skrivs nu vet jag att jag aldrig kommer att våga berätta sanningen - inte av fruktan för att bli gjord till åtlöje, utan för att jag själv snart kommer att tvivla på det jag vet är sant. Emellertid har knappt en månad förflutit sedan jag hörde det dämpade knorrandet från sandbankens underströmmar - knappt mindre än en månad sedan jag med egna ögon såg det vars existens jag börjar betvivla, till och med nu. Och vad gäller hamnkaptenen - och det slag jag nu slår mot de gamla tingens ordning så ... Men det skall jag inte tala om nu, eller senare; jag skall försöka berätta historien enkelt och sanningsenligt, och låta mina vänner intyga om min redlighet och förläggarna av denna bok bestyrka den."

Ett av H. P. Lovecrafts mästerverk och en av hans mest lästa noveller är "Skuggan över Innsmouth", om den förfallna kuststaden någonstans i Massachusetts, befolkad av fiskmänniskor som dyrkar Dagon och den döde men drömmande Cthulhu. Tillkomsten av Innsmouths amfibiska invånare influerades av två noveller: Robert W. Chambers "Hamnkaptenen" och Irvin S. Cobbs "Fiskmannen", som båda härmed presenteras i en volym, översatta och illustrerade av Jonas Wessel, som också skrivit ett initierat förord till texterna.

Denna bok är en fascinerande inblick i det slags litteratur som Lovecraft uppskattade och hämtade inspiration ifrån när han skrev sina säregna berättelser; två noveller om det okända liv som dväljs i de vattenfyllda avgrunder dit ljuset aldrig når.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ur havets djup
  2. +
  3. Berättelser i svart : klassiska och nya skräckhistorier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättelser i svart : klassiska och nya skräckh... av Robert W Chambers, William Hope Hodgson, Gustav Meyrink, Edgar Allan Poe, Johan Theorin (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna