De tre bedragarna : eller Transmutationerna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-10-13
Upplaga
1
Förlag
Hastur förlag
Översättare
Jonas Wessel
Originaltitel
The Three Impostors; or, The Transmutations
Medarbetare
Aspman, Oskar (form)
Illustratör/Fotograf
Jonas Wessel
Dimensioner
205 x 145 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Hce
ISBN
9789186835217

De tre bedragarna : eller Transmutationerna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-10-13
214
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag hade sneglat upp mot fönstret till min brors arbetsrum, och i det ögonblicket var persiennen dragen åt sidan, och någonting som var vid liv stirrade ut över omvärlden. Nej, jag kan inte avgöra om jag såg ett ansikte eller något av mänsklig skepnad; en levande sak, två ögon av brinnande eld stirrade mot mig, och de var mitt i något lika formlöst som min fruktan, symbolen och närvaron av all ondska och all vedervärdig förruttnelse."

Mr Dyson och mr Phillipps råkar av en slump bli delaktiga i en vild jakt på ett romerskt guldmynt, som mystiska män är beredda att gå över lik för att få tag i. Vilka är de personer som matar våra huvudpersoner med historier om ond bråd död? Vem är den unge mannen med glasögon? Unga fröken Lally tar tjänst hos professor Gregg, som studerar ett svagt sigill med sällsamma inskriptioner och dras in allt djupare i dess hemligheter - vem, eller vad, har skrivit de märkliga tecknen? Vad är det för ett pulver juridikstudenten Francis Leicester tar som förändrar hela hans jag? Skepnader antar nya former, transmuteras. Dyson och Phillipps försöker nysta upp härvan, och kommer allt närmare gåtans svar.

Arthur Machen (1863-1947) är en av skräcklitteraturens viktigaste författare. Romanen "De tre bedragarna, eller Transmutationerna" (1895) är en rad sammanlänkade historier som tillsammans bildar en helhet som vittnar om den muntliga berättarkonstens kraft.

Denna utgåva innehåller även Machens inledning till boken, hans egna reflektioner kring romanens tillkomst, samt ett fylligt efterord om människan Machen och den kontroversiella tidsanda boken publicerades i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tre bedragarna : eller Transmutationerna
  2. +
  3. Skräckväldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skräckväldet av Arthur MacHen (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De tre bedragarna : eller Transmutationerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mer än ok
    Constant reader, 23 februari 2023

    Snyggt grepp att väva in berättelserna i en sammanhållen ram. Väl tecknade karaktärer och bibehållen spänning till slutet. Kommer att läsa mer av.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arthur MacHen