Skymningshistorier (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
1
Förlag
Hastur förlag
Översättare
Heidi Havervik
Originaltitel
Twilight Stories
Dimensioner
170 x 120 x 16 mm
Vikt
201 g
SAB
Hce
ISBN
9789186835484

Skymningshistorier

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-20
186
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Flickan stod vid sängen, lätt framåtlutad och med händerna hårt sammanpressade, stel, spänd i varje fiber. Hennes vidöppna ögon stack ut ur sina hålor med ett uttryck av onämnbar, förstenad fasa; hennes kinder och mun var inte bleka, utan lika blygrå som hos någon som för en stund sedan dött i outsägliga plågor. När jag såg på henne rörde sig hennes läppar en aning och en fasansfull, skrovlig röst, inte det minsta lik hennes egen, sade: 'Åh! Herregud, jag har sett det!'"

Skymningshistorier (1873) är en bortglömd pärla i den viktorianska litteraturen. Bland gengångare, hemsökelser och sanndrömmar smyger walesiska Rhoda Broughton (1840-1920) med säker hand in kritik av förtryckande normer och ojämlika könsförhållanden. I spökhistorians form ger hon uttryck för den skräck som var kvinnors helt egna - att vara rättslös i ett manssamhälle. Men hon gestaltade också på ett nytt sätt den händelse som var den mest avgörande i ett kvinnoliv - äktenskapet.

I sina suggestiva noveller målar Broughton upp den moderna, välbärgade borgarkvinnans liv i det viktorianska England. Välstånd saknas inte, men bland de tjusiga attiraljerna och det polerade yttre lurar vålnaderna och gastarna.

I denna volym av Skymningshistorier presenteras samtliga noveller från originalet i översättning av Heidi Havervik. Boken innehåller också en initierad och fyllig efterskrift av Gabriella Håkansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skymningshistorier
  2. +
  3. Vi har alltid bott på slottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson (pocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rhoda Broughton