Förbrytaren : en sann historia (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2023-05-15
Upplaga
1
Förlag
Hastur förlag
Översättare
Bodil Zalesky
Originaltitel
Der Verbrecher aus verlorener Ehre
Medarbetare
Aspman, Oskar (form)
Dimensioner
12 x 143 x 98 mm
Vikt
275 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789186835590

Förbrytaren : en sann historia

Häftad,  Svenska, 2023-05-15
114
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag stod nu inför ett fasansfullt val mellan ett liv fyllt av dödsskräck och att bära hand på mig själv, och jag måste välja. Modet att lämna världen genom självmord hade jag inte och tanken på att behöva stanna där fyllde mig med skräck. Klämd mellan livets helt vissa kval och evighetens ovissa fasor, lika oförmögen att leva som att dö, tillbringade jag den sjätte timmen av min flykt så full av våndor av ett slag som ingen levande människa ännu kunnat berätta om."

Den store tyske författaren Friedrich Schillers (1759-1805) skönlitterära röst är först av allt dramatikerns, i någon mån lyrikerns, men han skrev också en del epik och då oftast av ett psykologiskt inkännande slag och här skulle man kunna säga att kriminalrapporten "Förbrytaren - en sann historia" (1786), om mördaren Christian Wolf, är typexemplet. I stället för att uteslutande uppehålla sig vid handlingarna går han in i sin huvudpersons själ och undersöker skrupulöst det som rör sig i dennes samvete.

Här presenteras för första gången "Förbrytaren - en sann historia" i svensk översättning av Bodil Zalesky som också har skrivit ett initierat förord till utgåvan och i ett appendix till boken berättar om Schillers sista drama "Wilhelm Tell".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förbrytaren : en sann historia
  2. +
  3. Isabella av Egypten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isabella av Egypten av Achim Von Arnim (storpocket).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Friedrich Schiller