Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-10-28
Upplaga
1
Förlag
HME Publishing
Medarbetare
Hagberg, Tobias (form)
Dimensioner
217 x 143 x 10 mm
Vikt
345 g
SAB
Pn
ISBN
9789186841607
Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning (häftad)

Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-10-28
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ta ditt fotoprojekt till nästa nivå -- gör en fotobok

Ge ditt fotoprojekt ett bra avslut i form av en fotobok och en utställning. Tommy Arvidson visar dig hur du lyckas med din egen fotobok. Dessutom guidar han dig till de viktiga evenemangen där du träffar förläggare, formgivare och samarbetspartners -- och fotoboksköparna.

Lär dig

- Lyckas med det svåra bildurvalet och att hitta rätt grafisk form
- Söka finansering och stipendier
- Samarbeta med en förläggare (eller ge ut boken själv)
- Arrangera ett vernissage och en utställning
- Marknadsföra och sälja in din bok till boklådor och gallerier
- Var alla de bästa utställningshallarna, mässorna och boklådorna finns

Baksidestext

Fotobok -- det är ett ganska oprecist ord. Ordet innefattar så mycket. Poesi, fiktiv berättelse, reportage, instruktion, absurditet. Ändå är det ett bra ord för en genre som har delvis andra förutsättningar än böcker med text.

Arbetar du med ett fotoprojekt och vill runda av det på ett meningsfullt sätt? Har du byrålådan full av bilder som förtjänar en publik? Njuter du mer av, säg, tjugo omsorgsfullt valda fotografier, tryckta på riktigt papper och presenterade i en medveten form, än nätets alla förbiflimrande bilder?

I den här boken skriver fotobokskonnässören Tommy Arvidson om hur man rent praktiskt kan gå tillväga för att förvandla fotoboksdrömmen till färdig bok -- bland mycket annat hur man kan hantera urvalet, söka finansiering, hitta formgivare och närma sig förläggare.

Låt dig också inspireras av fotoboksförfattare (och en formgivare, en utställningsproducent och en förläggare), som generöst delar med sig av sina personliga perspektiv och tankar om fotoboken som uttrycksmedel.

Tommy berättar också om hur du skapar en utställning och anordnar ett vernissage till boksläppet, och guidar dig till alla de viktigaste förlagen, fotoboksfestivalerna, boklådorna och utställningshallarna.

Om författaren

Tommy Arvidson har hela sitt yrkesliv arbetat som fotograf. Han har också jobbat med fotoboksfrågor inom Svenska fotografers förbund och suttit med i Sveriges författarfonds stipendiekommitté. Tommy startade bloggen »Om fotoboken« i ilska över hur lite fotoböcker omskrivs i media och ser fram emot den dagen när den första fotoboken presenteras i magasinet Babel på teve.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning
 2. +
 3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För nybörjare
  Erik Danielsson, 13 januari 2016

  Kul koncept med en bok som bara inriktar sig på egen fotoboksutgivning. Tyvärr skrapar den bara på ytan och ger rätt klena tips på hur man går tillväga. Jag tycker att den kunde ha grävt lite djupare i ämnen som pappersval, trycktekniker, form och layout osv, sådant som gör en bok till något personligt och gör det där lilla extra.

  Jag skulle aldrig rekommendera boken till någon som har ett genuint intresse av att producera spännande fotoböcker. Däremot kan det passa fint till nybörjare som vill göra böcker för skojs skull.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tommy Arvidson