De glömda barnen (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Skymningsserien (del 1)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Anette Skåhlberg
Utgivningsdatum
2012-12-11
Förlag
Sagolikt Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Dahlquist
Dimensioner
190 x 130 x 6 mm
Vikt
121 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186861063

De glömda barnen

CD-bok,  Svenska, 2012-12-11
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ljudbok uppdelad på 3 skivor.

Tio meter ner under jorden kan man höra dem andas. Tjugo meter ner under jorden hoppas de ännu på att komma upp till ytan. Till livet. De glömda barnen .

Det är i totalt mörker som Misan hamnar en helt vanlig dag. Från att ha varit hemma i lägenheten tills att hon plötsligt är på en plats där hon aldrig varit förut. En plats där det är svart som natten. Det luktar jord. Och vem är det som helt oväntat tar tag i henne i mörkret..?

De glömda barnen är en berättelse om barn som blivit osynliga, för att vuxenvärlden har glömt bort dem. Barnen sugs ner i ett mörkt hål ungefär 20 meter under marken. Det enda sättet för dem att ta sig därifrån är att bli saknade. Eftersom de inte kan se varandra som vanligt, så formar de ett kollektivt medvetande.

De glömda barnen ingår i Skymningsserien där även Syster Varg och Yla i natten ingår, och det är en kapitelbok för alla som någon gång har känt sig ensamma, eller varit rädda för att bli osynliga, men också en bok om att slukas in i en annan värld. Några timmar eller kanske till och med några år. Det finns alltid en väg. Och det finns alltid en vän när livet känns som mörkast.

"De glömda barnen är en stark bok, som berör. Otäck, men samtidigt väldigt varm. Och det finns massor att prata om när man läser den här boken tillsammans med barnen, saker man måste prata om, därför tycker jag att den här boken passar perfekt för högläsning." /Susanna Ståhlenberg, Barnboksprat

"Skåhlberg läser själv sin text och hon gör det bra, med inlevelse och lugn. Jag gillar rytmen och rösten, jag gillar också berättelsen om tjejen som inte längre blir sedd. Och om de glömda barnen som lever under jorden.../../Sagolikt bokförlag gör helt rätt när de satsar dubbelt och även ger ut sina titlar som ljudbok." /Stefan Whilde, Tidningen Kulturen.

"Sagan är typiskt Skåhlbergisk. Där finns magi, en påträngande verklighet samt en stor människokärlek." /Andrea Dahlkild, Uppsalatidningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De glömda barnen
  2. +
  3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anette Skåhlberg