En cowboy lämnar stan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2020-09-30
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
413 g
SAB
Hc
ISBN
9789186905675

En cowboy lämnar stan

Inbunden,  Svenska, 2020-09-30
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I centrum för Conny Palmkvists nya roman står nittiofemårige Johan som bor ensam i en lägenhet i södra Sverige. Hans vardag består av att vänta på hemtjänsten, som inte alltid gör som han vill och önskar, men då hotar han med sin påhittade brorson Conny som är journalist och kommer att skriva i tidningen om hur illa Johan behandlas.

Och så får vi följa med Johan till vilda västern när han på trettiotalet som sextonåring lämnar fattigdomen i Sverige för att söka lyckan i det förlovade landet. Allt han kan säga på det nya språket när han anländer dit med M/S Kungsholm är: »Hello. I'm from Sweden. I'm seventeen years old and I want to work as a cowboy on a ranch.«

Sedan är vi tillbaka i Helsingborg igen och Johans sista dagar i livet. Vi lär känna Anders från hemtjänsten och hans kamp mot spriten - två år tidigare har han förlorat sitt barn. Anders får i sin tur lära känna indianflickan som Johan en gång för länge sedan hjälpte att få dö en värdig död och upptäcker det trösterika i att en människa finns så länge man minns henne.

En berättelse om en ung svensk pojke som lämnade ett fattigt land för inte så länge sedan för att som ensamkommande söka lyckan och bygga upp ett nytt liv i ett främmande land. En hommage till en älskad morfar.

Conny Palmkvist är född 1973 i Höganäs. Han debuterade 2005 med den uppmärksammade dokumentärromanen Hej då, allihopa och har sedan dess skrivit ytterligare tio böcker och tilldelats flera priser och stipendier, som Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå Novellpris. Han arbetar även med film och fotografering. Idén till En cowboy lämnar stan fick han under sin morfar Nils sista år i livet. Nils blev 95 år gammal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En cowboy lämnar stan
  2. +
  3. Tusen ord för allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tusen ord för allt av Conny Palmkvist (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Conny Palmkvist