Barkhes son : en historisk spänningsroman (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Barkhe (del 2)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2012-05-22
Förlag
Dahlgrens Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789186913038

Barkhes son : en historisk spänningsroman

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-05-22
144
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I juni 1657 utbryter regelrätt krig mellan Danmark och Sverige. Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, befinner sig plötsligt mitt i stridens hetta. Nya hustrun Maria Perle af Küstrin är gravid. Barkhe har våldtagit henne - han måste få en son.

Barkhes dotter Magde flyr från tvångsäktenskap med en avskyvärd greve. Hon går istället, tillsammans med snickarlärlingen Lars som vill undkomma sin fars mördare, över småländska gränsen in i fiendelandet Sverige. De finner en fristad, men priset de får betala blir högt.

Samtidigt har Frans Barkhe fullt upp på slagfältet, och med att gifta bort äldsta dottern Hanna för att stärka sin makt. Men många vill se honom död. Svenske överstelöjtnanten Gustaf Ehnhjärta brinner för att hämnas svärsonen som Barkhe låtit avrätta under grymma former.

Hanna sänds som hovdam till Rosenborgs slott i Danmark. En dag står hon öga mot öga med faderns tidigare älskarinna, Elna Johansdotter, nu älskarinna till en mycket mäktig man i danska riksrådet. "Med alla medel kommer jag att söka förgöra länsman Barkhe och hela hans familj!", hotar Elna.

Bodil Mårtensson, deckardrottningen som tog hela Skåne med storm i den historiska spänningsromanen Barkhes döttrar, är tillbaks med andra delen i trilogin om familjen Barkhe. En gripande skildring av människors liv i det krigshärjade 1650-talets Skåne. Kärlek, krig och intriger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barkhes son : en historisk spänningsroman
  2. +
  3. Barkhes kors : en historisk spänningsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barkhes kors : en historisk spänningsroman av Bodil Mårtensson (häftad).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barkhes son : en historisk spänningsroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag älskar historia och hur livet var i gamla tider !...
    Eva Margareta Brandsten, 16 januari 2014

    Jag älskar historia och hur livet var i gamla tider ! Man kan riktigt leva sig in hur det var under denna tid både för de "stora och små".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson