Kampen om opinionen : politisk kommunikation under svenska valrörelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2013-09-10
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Oc:d,320.014
ISBN
9789186949389

Kampen om opinionen : politisk kommunikation under svenska valrörelser

Häftad,  Svenska, 2013-09-10
282
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Valdagen är demokratins högtidsstund, men utan en intensiv valrörelse och kamp om opinionen skulle valdagen förlora demokratisk betydelse. Demokratin förutsätter val, och val förutsätter valrörelser för att vara demokratiskt meningsfulla. Kärnan i dessa valrörelser är den politiska kommunikationen.

Kampen om opinionen granskar därför den politiska kommunikationen under svenska valrörelser. Boken innehåller både teoretiska översikter av och aktuell forskning om bland annat partiernas sätt att bedriva valkampanjer, mediernas sätt att bevaka valrörelser samt olika kampanj- och medieeffekter under svenska valrörelser. I boken behandlas också väljarbeteendet under svenska valrörelser och hur viktiga valrörelserna är för att förklara människors politiska engagemang och valutgången. Särskilt fokus riktas mot de senaste svenska valrörelserna.

Författarna tar upp de viktigaste trenderna i den politiska kommunikationen under svenska valrörelser, inte minst mot bakgrund av den snabba medieutvecklingen och dess betydelse för kampen om opinionen.

Jesper Strömbäck är professor i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot politisk kommunikation vid Mittuniversitetet. Han är också forskningsledare för centrumbildningen DEMICOM vid Mittuniversitetet.

Lars Nord är innehavare av Thorbjörn Fälldins professur i politisk kommunikation vid Mittuniversitetet i Sundsvall samt föreståndare för centrumbildningen DEMICOM vid Mittuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om opinionen : politisk kommunikation under svenska valrörelser
  2. +
  3. Makt, medier och samhälle - En introduktion till politisk kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt, medier och samhälle - En introduktion til... av Jesper Strömbäck (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna