Rektor : en stark länk i styrningen av skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2013-11-12
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
240 x 195 x 5 mm
Vikt
169 g
SAB
Emia-c
ISBN
9789186949464

Rektor : en stark länk i styrningen av skolan

Häftad,  Svenska, 2013-11-12
186
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensk och internationell forskning visar på rektorers betydelse som ledare för den pedagogiska verksamheten och dess effekt på elevernas resultat. Det handlar till exempel om hur rektorer leder arbetet, samverkar med lärare och prioriterar insatser samt vilken kunskap och kompetens rektorer har för att skapa engagemang och vilja att lyckas med att forma skolan till en framgångsrik lärandemiljö.

Hur upplever rektorerna sitt uppdrag och sina möjligheter att bedriva ett bra arbete? Vilka frihetsgrader har en rektor? Vilket stöd har de från huvudmannen och vilket förtroende finns mellan de olika nivåerna i skolans styrsystem? Dessa och närliggande frågor diskuteras i rapporten Rektor en stark länk i styrningen av skolan, som baseras på en unik undersökning bland Sveriges alla rektorer.

Resultaten visar att det finns en stor utvecklingspotential på alla nivåer i styrsystemet att förbättra arbetsförhållandena för rektorer. Behovet att tydliggöra ansvar och befogenheter i hela styrkedjan lyfts särskilt fram. Det gäller att skapa och bygga förtroende mellan alla aktörer: lärare, skolledare, skolchef, nämnd, huvudman och stat.

Författare till rapporten är Elisabet Nihlfors, docent i pedagogik, Uppsala universitet och Olof Johansson, professor i statsvetenskap, Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rektor : en stark länk i styrningen av skolan
  2. +
  3. Strategier och förändringsmyter : ett organiseringsperspektiv på skolutveckling och lärares arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strategier och förändringsmyter : ett organiser... av Pär Larsson, Jan Löwstedt (häftad).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna