Vart är vi på väg? : systemfel i transportpolitiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2016-01-28
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
210 x 170 x 15 mm
Vikt
395 g
ISBN
9789186949723
Vart är vi på väg? : systemfel i transportpolitiken (häftad)

Vart är vi på väg? : systemfel i transportpolitiken

Häftad Svenska, 2016-01-28
243
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige har ett väl utbyggt väg- och järnvägsnät av god standard. Men det betyder inte att transportinfrastrukturen är färdigbyggd. Nya investeringar behövs och existerande infrastruktur måste underhållas. Det kräver investeringsplaner som är väl genomtänkta och analyserade utifrån transportpolitikens uppställda mål.
SNS Konjunkturråd 2016 identifierar klara skillnader mellan de mål som riksdagen har formulerat och den faktiska politiken. De pekar på betydelsen av att använda den samhällsekonomiska analysen för att på ett tydligt sätt jämföra kostnader för väg- och järnvägsprojekten med dess vinster i form av bland annat kortare restid, högre transportkvalitet, bättre miljö och minskade olycksrisker.
Konjunkturrådet konstaterar att större samhällsnytta är möjlig om projekt med högre samhällsekonomisk lönsamhet prioriteras och föreslår åtgärder för att få en bättre överensstämmelse mellan faktisk politik och uppställda mål.
I Konjunkturrådet 2016 medverkar Harry Flam (ordförande), professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet, Maria Börjesson, docent i transportsystemanalys vid Centrum för transportstudier, Kungliga Tekniska högskolan, Ulrika Mörth, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, och Jan-Eric Nilsson, professor i transportekonomi vid Statens väg- och trafikforskningsinstitut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vart är vi på väg? : systemfel i transportpolitiken
  2. +
  3. Rustad för risk : riskpsykologi för militärer och insatsorganisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rustad för risk : riskpsykologi för militärer o... av Ann Enander, Marcus Börjesson (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna