Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2018-04-26
Upplaga
1
Förlag
Eget förlag
Dimensioner
148 x 105 x 6 mm
Vikt
85 g
SAB
Dokb
ISBN
9789186951283
Vanliga sökord
duktiga flickan duktig flicka beteendeförändring självledarskap självkänsla prestationskrav utbränd utbrändhet
Extra allt : en handbok för duktiga flickor (häftad)

Extra allt : en handbok för duktiga flickor

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-04-26
138
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Begreppet duktiga flickor används främst för flickor och kvinnor som slår knut på sig själva för att leverera och vara perfekta i andras ögon. De vill ha extra allt, mest hela tiden. Men det här synsättet kan lätt leda till fysisk och psykisk ohälsa.

Många kvinnor i dag ska vara och göra så mycket hela tiden - göra karriär, se snygga ut, äta hälsosamt och hämta barnen tidigt från förskolan. Sen är det tvätt och städning, skjutsningar, väninnor och träning. Det är ingen hejd på prestationerna.

I grunden är duktigheten någonting bra. Den får oss att vilja mer och att faktiskt våga. Det är när vi försöker göra extra allt av precis allting som det går fel. Det leder till mönster och beteenden som är dåliga både för individen och för andra runt omkring.

Den här boken vill hjälpa prestationsinriktade människor - det är inte bara kvinnor som extra allt:ar - att stanna till och hitta sina egentliga drivkrafter. Det är först då de duktiga människorna kan få balans i vardagen.

Om författaren
Karolina är föreläsare, inspiratör och författare. Hon är utbildad frisör och affärsekonom som har haft personalansvar och drivit egna företag i Sverige och utomlands. Hon är även mamman och väninnan som hela sitt liv har haft den duktiga flickan som följeslagare, även om hon långsamt håller på att lämna henne bakom sig.

Recensioner
"Extra allt - En handbok för duktiga flickor går lätt ner i handväskan eller bakfickan för att tas fram när det blir en minut över att läsa. [...] Boken passar bäst som lathund för den som redan påbörjat en förändringsprocess."
- Ylva Floreman, BTJ-häftet nr 14, 2018.

"Den här boken hjälper dig att ta tag i frågan vad håller jag på med. Den har verkligen fått mig att tänka efter."
- Joanna Ahlkvist, läkare och chefredaktör tidningen Moderna Läkare

---- Det här är en bok för dig som är intresserad av självledarskap, personlig utveckling, stresshantering och motivation. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Extra allt : en handbok för duktiga flickor
  2. +
  3. Egokoden : må bättre och prestera mer med aktivt självledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Egokoden : må bättre och prestera mer med aktiv... av Thomas Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 219 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »