Prata så någon bryr sig E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-10-18

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Problemet med alla tal, föreläsningar och presentationer är att de på papperet ser perfekta ut. Du har innehållet och flödet. Allt material finns där. Men om du inte får till energin och kontakten med människorna när du väl står på scenen händer ingenting.

Det är först i mötet med andra människor du märker om du pratar så någon bryr sig. Och det är just det som allting handlar om - oavsett om du vill inspirera människor, lära dem något nytt eller få dem att köpa något av dig.

Därför har du här en bok som vill utmana och ruska om dig. Som vill få dig att göra saker du inte trodde att du kunde eller vågade. Men det kommer att kräva mycket av dig i form av tid, energi och fokus. Och inte minst att du tränar och gör din hemläxa.

Alla människor kan snabbt bli bättre talare. Chefer, guider, lärare, företagare, politiker och inte minst föreläsare. Om du är en person som pratar till, med och för andra människor - och vill öka chansen för att de ska tycka, känna och göra som du säger - har du nytta av den här boken.

Det här är boken för dig som vill våga mer på just din scen - för att kunna prata så någon bryr sig. Det är ingen regelbok med ultimata svar. Snarare har du ett kryddställ av tips, övningar och inspiration framför dig.

Författarna är föreläsare med en bakgrund från reklam, ledarskap och improvisationsteater. De föddes knappast till talare själva utan vet mycket väl vad scenskräck, tomatröda ansikten och ångest innebär. Och att du kan hitta ditt eget sätt för att minska problemen.

Innehållsförteckning
Några ord innan vi börjar
Våga göra fel
Uppvärmning
Släpp ditt ego
Gasen i botten
Hur får du med dig människor?
Avsluta rätt
Möt dina demoner
Förtroende
Din livshistoria på fem sekunder
Berätta en historia
Vad vill du uppnå?
Varför ska någon lyssna till dig?
Håll alltid ditt sista tal
Spegel, spegel på väggen där
Vad tycker andra?
Lär dig älska fikapausen
Sjung ut!
Dynamik
Våga vara tyst
Störande moment
Bland tysta möss och stökputtar
Låt folk smaka på bollarna
Packa talarväskan
Den plågsamma powerpoint-döden
Våga göra saker annorlunda
Tittatips

Om författarna
Joakim Hedström är föreläsaren som beskrivs som en schweizisk armékniv av idéer. Han håller workshops på teman som ledarskap och kommunikation med allt från studenter till styrelser. Första gången han stod på en scen var som tioåring för att spela marimba inför en fullsatt skolaula. På grund av stressen är det här ett minne han alltid kommer att bära med sig.

Magnus Bergman är arbetsterapeuten, improvisatören och fyrabarnspappan som driver företaget Våga förmåga. I det hjälper han företagare och föreläsare att våga ta ut svängarna och hitta glädjen när de talar till andra människor. Det enda han minns från den första gången han stod på scenen är suset i öronen, hur världen snurrade och att han blev tomatröd i ansiktet.

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av att bli en bättre talare och föreläsare. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna