Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2022-02-16
Upplaga
1
Förlag
Eget förlag
Dimensioner
148 x 105 x 7 mm
Vikt
87 g
SAB
O
ISBN
9789186951764

Gräv där du står : för en mänskligare & mer hållbar värld

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-02-16
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Många tror att det inte angår dem vad som händer i världen eller ens i Sverige och heller inte vad som sker med klimatet eller med människorna i deras omgivning. Men vi är en enda mänsklighet på ett enda jordklot och valen vi gör kommer inte bara att påverka våra familjer och vår vardag, utan även andra familjer och deras vardag. Och våra städer, regioner, länder - hela världen - trots att det kan vara svårt att se och förstå det.

När vi pratar om hållbarhet i vardagen menar många av oss främst att vi behöver ta hänsyn till miljön, vilket är bra. Men det finns så mycket mer vi bör tänka på.

Med den här boken vill Anna Lövheim visa att hållbarhet är vad vi gör det till, var och en av oss. Visst har vi de globala målen inom Agenda 2030 att utgå från. Men det blir snabbt tungt och jobbigt om du ser målen som strikta riktlinjer.

I stället vill författaren lyfta dem som inspirationskällor genom att paketera dem på ett lite annorlunda sätt. Tanken är att du ska vilja utveckla dig själv och världen så att den kan finnas kvar på ett hållbart sätt. Och bidra till den stora helheten på ett sätt som känns naturligt och passar dig, genom att gräva där du står.

Innehållsförteckning
Det angår dig
En kort historik om hållbarhet
Gräv där du står - och håll ryggen rak
Hållbara människor
Ett mänskligare samhälle
Hållbara livsmiljöer
Ett hållbart näringsliv
Ett livskraftigt klimat
Vi kan göra det
Din Agenda 2030
Vill du veta mer?

Om författaren
Anna Lövheim är jurist med inriktning på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Hon har lång erfarenhet som beslutsfattare och föredragande på statliga myndigheter, i domstol och som politiskt sakkunnig vid Sveriges riksdag. Hon har även internationell erfarenhet, bland annat från FN:s högkommissariat för mänskliga rättigheter samt lobbningsarbete i USA.

Recensioner
"Det hållbara finns i det stora - och det lilla. Ingen är hjälplös. Bra grepp!"
- Olof Jonmyren, politisk redaktör, Södermanlands Nyheter

--

Det här är en snabbläst bok för dig som vill veta mer om hur du kan göra skillnad, på riktigt, när det gäller hållbarhet. Som privatperson och som företag. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gräv där du står : för en mänskligare & mer hållbar värld
  2. +
  3. Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med autism och adhd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med a... av Sara Ask, Helena Cloodt, Julia Esters (inbunden).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »