Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kunskap på nolltid
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Eget förlag
Dimensioner
148 x 105 x 7 mm
Vikt
85 g
SAB
Qaac
ISBN
9789186951962

Jämställd vardag

Häftad,  Svenska, 2023-03-08
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi är inte framme - och jämställdhet kan aldrig gå för långt. För så länge tvätten inte sköts av en magisk fe finns det mer att göra. Alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Särskilt om vi tänker leva tillsammans.

Bristen på jämställdhet leder till stress och utmattning, där fyra av fem personer som drabbas är kvinnor. Så kan det inte fortsätta.

Den här boken vill ta med dig på en upptäcktsresa i din egen relation. Den vill få dig och din partner att våga prata klarspråk. Att ta upp det som skaver. Att våga mäta och räkna. Och inte minst att göra jämställdhet.

Innehållsförteckning
Min önskan om förändring

DEL 1: Den ojämställda stressen
Varför jämställdhet i vardagen?
Den ojämställda stressen
Att räkna och mäta
Språkets makt
Varför är det så svårt?

DEL 2: Processen, upptäcktsresan och nu gör vi jämställdhet
Att göra jämställdhet
Sådant som är svårt att mäta
Vanliga hinder
Att överkomma hindren
Jämställdhet är en process
Vår resa

Om författaren
Sandra Lindström är legitimerad psykolog och har även studerat genusvetenskap. Hon har ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet, kön, relationer och föräldraskap. Genom att kombinera rollen som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har hon en unik kompetens inom området jämställdhet.

Sandra utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden. Exempelvis hur vi kan förstå jämställdhetsutmaningar ur både individ- och samhällsperspektiv, och hur vi kan bygga upp strategier och förmågor som hjälper oss att hantera livets och arbetslivets utmaningar.

Recensioner
"Läs Jämställd vardag och låna sedan ut den. Den kommer vara till nytta i parrelationer - men också på jobbet, i föreningen och överallt där människor träffar varandra."
- Eva Lindholm, Fempers.se

--

Det här är en bok för dig som vill göra skillnad på riktigt i din egen relation när det gäller jämställdhet. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jämställd vardag
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sandra Lindström

  • Enzo Enzym : på äventyr i magen

    Sandra Lindström

    Har du någon gång funderat över vad som händer i magen? Hur det kommer sig att maten vi äter kommer ut som en brun bajskorv nästa dag? I matspjälkningskanalen är det full fart från morgon till kväll och Enzo Enzym och hans kompisar har fullt upp. ...