Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
600
Utgivningsdatum
2012-09-26
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
323 g
SAB
839.73,Hc
ISBN
9789186969431
Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy (pocket)

Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2012-09-26
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Vi tolererar inga förlorare." Det var på den grunden som Joseph P Kennedy byggde sin familjedynasti. Och han insåg att pengar var vägen till framgång, först på Wall Street och i filmindustrin med Gloria Swanson, sedan i politiken.

Charmfull, skrupelfri och hänsynslös jagade han den makt och det inflytande som berövats honom av de förnämsta släkterna i hemstaden Boston. Revanschlusten blev drivkraften också för hustrun Rose och de nio barnen.

När Joseph P Kennedy inte lyckats med en politisk karriär ställdes kravet på den äldste sonen att bli USA:s president. Men när han omkommit i andra världskrigets slutskede överfördes ambitionen på den näst äldste sonen John F Kennedy. Och när han mördats som president gick uppgiften vidare till näste son Robert som sköts ihjäl just som han var på väg att nå Vita huset. För att lämnas vidare till den yngste sonen Ted som inte klarade av att bli president men som blev en av USA:s mest långvariga och betydande senatorer.

Kennedyklanens framväxt och dominans tillhör det mest fascinerande i historien med enastående framgångar och glamour blandat med bottenlös sorg och tragedi, och en exempellös förmåga att från början skapa den glorifierade bild av släkten som länge levde vidare.

Britt-Marie Mattsson berättar i romanens form Kennedysagan från början av 1910-talets Boston till 2010-talets Washington. Det är en rikt detaljerad dramatisering med stark verklighetsförankring. Romanen bygger på historiska dokument, böcker och författarens egna erfarenheter från fyrtio års nyhetsbevakning av amerikansk politik och ett intresse för Kennedyklanen sedan presidentvalet år 1960.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy
 2. +
 3. Elisabet I : historien om drottningen och hennes förtrogna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elisabet I : historien om drottningen och henne... av Anna Whitelock (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi tolererar inga förlorare : klanen Kennedy. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jätte bra

  Riktigt bra bok, dokumentär roman om klanen Kennedy skriven av en svensk författare. Jag kunde inte sluta läsa, i boken får vi inblick i hur världs eliten lever. Att man kan skapa en president men det krävs pengar, inflytande och en plan från att barnbenen.
  Jag har inte vetat mycket om Kennedy innan jag började läsa boken, men Britt-Marie Mattson berättar från grunden och tar med alla familjemedlemmar. Många andra kända namn på politiker, skådespelare mm figurerar i boken och jag har anvä... Läs hela recensionen

 2. Vi tolererar inga förlorare - klanen Kennedy
  Älskar spänning!, 12 december 2015

  En fängslande och intressant bok skriven med ett enkelt och trevligt språk. Jag fick reda på en massa nya saker om familjen som var intressanta. Det kan inte varit lätt att växa upp i den klanen. Allting verkar vara bestämt på förhand och barnen hade stora krav på sig speciellt sönerna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Britt-Marie Mattsson