Samarbetskontraktet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvfranskt)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2014-10-21
Upplaga
1
Förlag
Idealistas förlag
Originaltitel
Samarbetskontraktet - tillit och dialog mellan chefer och förtroendevalda
Medarbetare
Elmqvist, Cecilia (red.) / Magnusson, Kalle (form) / Nordfjell, Izabelle (foto)
Dimensioner
200 x 141 x 13 mm
Vikt
322 g
ISBN
9789187003042
Samarbetskontraktet (inbunden)

Samarbetskontraktet

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-10-21
244

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Samarbetskontraktet - tillit och dialog mellan chefer och förtroendevalda handlar om rollfördelning i politiskt styrda organisationer, i både kommuner och idéburna organisationer.

Oavsett om personkemin stämmer och oavsett vilka personer som har rollerna behöver organisationerna ett fungerande samarbete i ledningen. Ibland är samarbetet bra och fördelningen blir närmast självklar, men med dagens förändringsarbete och mer komplexa uppdrag blir rollfördelningen allt svårare. Chefsavgångarna ökar och det leder till tystare organisationer och sämre resultat.

En omvärld i förändring innebär nya utmaningar för ledarskapet och ställer högre krav på dialogen mellan ordförande och chef. Gråzonen mellan vad och hur, mellan strategisk och operativ ledning, kräver en aktiv dialog om verksamheten, om uppdrag och roller. Ett gott samarbete bygger på en strukturerad dialog som leder till tillit och tydligare roller. Med en arbetsmetod för att utveckla dialogen och rollfördelningen kan både befintliga relationer och helt nya samarbeten bli långsiktigt hållbara och tillitsfulla.

I Samarbetskontraktet presenteras flera av de utmaningar som kan uppstå i samarbetet mellan ordförande och chef och hur dessa kan lösas. Boken kan läsas såväl av de som redan har ett samarbete, fungerande eller inte, som av de som just startar sin samarbetsrelation. I boken finns verktyg för dialog, för att ordförande och chef ska lära känna varandra, förstå varandras utmaningar och förutsättningar och för att bygga upp ett strukturerat samarbete och tydliggöra rollerna.

Samarbetskontraktet är utgiven av Idealistas Förlag och framtagen tillsammans med författaren Hanna Broberg som i mer än 20 år har arbetat med organisation, ledarskap och utveckling i sina roller som förtroendevald, tjänsteman och chef i idéburna och offentliga organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samarbetskontraktet
  2. +
  3. Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Templet i öknen : så köpte Qatar världens störs... av Olof Lundh (inbunden).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »