Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2016-05-24
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
230 x 186 x 13 mm
Vikt
507 g
SAB
Id
ISBN
9789187007965
Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria (häftad)

Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria

Häftad, Svenska, 2016-05-24
160
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med storslagen utsikt över vattnet, och med Moderna Museet som kronan på verket, är Skeppsholmen en plats där många promenader tar sin början. Varför inte passa på att upptäcka all den offentliga konst som finns tillgänglig för Stockholms invånare och turister, helt gratis? Se Niki de Saint Phalles och Jean Tinguelys våldsamma strider i paradiet. Umgås med Picassos skulpturer i trädgården. Gå in i Per Kirkebys hemlighetsfulla tegellabyrint eller sitt bara och njut av Alexander Calders mobila scenografi.

Skulpturerna utanför Moderna Museet på Skeppsholmen är en permanent del av museet som likt årsringar kan berätta om olika epoker i dess snart sextioåriga historia.

Du behöver ingen biljett, skulpturerna är fria att upptäcka och uppleva 24/, de gamla bekanta såväl som nytillkomna du inte visste fanns där. Boken ger en målande bild av de undangömda skulpturer och konstverk som bidrar till Skeppsholmens unika atmosfär.

Rikard Larsson är en skrivande fotograf som tidigare varit verksam som stenkonservator. Utbildad vid Konstfack och Institutionen för Kulturvård vid Göteborgs universitet. I hans böcker får vi lära känna Stockholm på ett nytt sätt. Se stadens arkitektur, konst och närhet till naturen genom nära koppling mellan text och fotografi. Böckerna har hunnit bli en stockholmsserie, till dags datum nio till antalet. Såväl konst som kulturintresserade, den infödde eller nyinflyttade stockholmaren, alla har här något att hämta om vår sevärda stad och dess långa historia. Böckerna är medryckande skrivna, rikt illustrerade och försedda med kartor, - passar lika bra att ta med på stadsvandringen som att avnjutas hemma i läshörnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skulpturerna på Lustholmen : Skeppsholmens konst i det fria
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rikard Larsson