Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bockarna Bruse (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2012-05-15
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Pija Lindenbaum
Originaltitel
Bockarna Bruse på badeland
Illustratör/Fotograf
Gry Moursund
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187027147

Bockarna Bruse på badhuset

(147 röster)  |  Läs 33 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-05-15
138
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vinnare i Bokjuryn 2012! Årets bästa bilderbok!

Bockarna Bruse är på väg till vallen för att äta sig feta. På vägen ser de en skylt där det står BADHUS 200 meter.
- Kan vi inte sticka dit i år? frågar mellanbocken.
- Please? säger den minsta bocken. Då slipper vi gå över bron också. Det är så läskigt med trollet.
Badhuset är en spännande plats där man får familjerabatt och kan åka stora rutschkanor. Men tror du bockarna Bruse slipper undan trollet?

I Bockarna Bruse på badhuset får den välkända och älskade sagan nytt liv igen i en rolig, tokig och spännande berättelse som både vuxna och barn kan njuta av. Gry Moursund, som räknas till en av Nordens mest nyskapande illustratörer, står bakom de fantastiska bilderna. Hennes lustfyllda, galna och humoristiska illustrationer älskas av såväl barn som vuxna. I mötet mellan Bjørn F. Rørviks text och Gry Moursunds illustrationer uppstår stor bilderbokskonst!

Bockarna Bruse på badhuset utnämndes 2010 till årets bästa bilderbok i Norge. När den nu äntligen kommer på svenska är den översatt av Sveriges bilderboksstjärna - Pija Lindenbaum.

"I självständig översättning av Pija Lindenbaum bjuder den här svängiga bilderboken på en dialog med humoristiska pärlor, illustrationer med snillrika detaljer och en intrig som skickligt spelar på läsarens förväntningar."
Sverker Lenas, Dagens Nyheter

"Parafrasen på Bockarna Bruse är konkret, knasig och härligt opräktig. (...) De naivistiska illustrationerna av prisbelönta Gry Moursund är gjorda med tuschpennor och i bästa mellanstadiestil. (...) Både Bruses besök på badhuset och den stora stygga grisen har åtminstone piggat upp min högläsning betydligt."
Karin Olsson, Expressen

"Bjørn F Rørviks och Gry Moursunds remix av den klassiska sagan har blivit en stor succé i Norge. Med all rätt för den är väldigt finurlig och bilderna är blaffiga och färgrika på ett ganska oemotståndligt sätt. Dessutom har Pija Lindenbaum färgat den svenska översättningen med sitt alldeles egna språkbruk där plånboken heter "plånkan" och turen i vattenrutschbanan går "racerfort". Små, små detaljer som gör hela skillnaden."
Patrik Svensson, Sydsvenskan

"Den riktigt stora behållningen av Bockarna Bruse på badhuset består i Gry Moursunds fantastiska illustrationer, som har hämtat figurer, färgsättning och estetik från en skicklig tecknare i tioårsåldern, med tillägget att uppslagen, och variationen mellan dem, är väldigt medvetet komponerade för att hålla för många återbesök."
Sebastian Johans, Upsala Nya Tidning

"Denna omvandling av välkänt sagomaterial har blivit en mycket framgångsrik bilderbok. Med ett troll som bara måste upplevas. (...) Här tas alla formatets möjligheter i bruk. Boken måste vändas och läsas i flera riktningar (...). Ibland är en bok baserad på en så bra idé att man kan bli lite avundsjuk för att inte ha kommit på det själv. Detta är en av de gångerna."
Mette Moe, Barnebokkritikk.no
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bockarna Bruse på badhuset
 2. +
 3. Bockarna Bruse på solsemester

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bockarna Bruse på solsemester av Bjørn F Rørvik, Gry Moursund (inbunden).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Det finns 33 recensioner av Bockarna Bruse på badhuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Humor och moral
  Britt-Marie , 26 maj 2021

  En rolig och fantasifull variant på den gamla folksagan om bockarna Bruse. Fint underlag för samtal om
  nutidens "troll". Jag längtar efter att få läsa den med barnbarnen.

 2. Fantastisk!
  Åsa, 18 september 2020

  En fantastisk tvist på en klassisk saga! Barnen skrattade så de fick ont i magen när bockarna bruse provar badkläder från kvarglömt-lådan! Så rolig :)

 3. Älskade bockar
  Lillemor Nilsson, 23 september 2019

  Älskar dessa bockar! De följer den gamla sagan , men viker av i modern tid med att gå till badhuset , där de möter trollet. Underbara bilder tecknade av barn. Mina förskolebarn är lika förtjusta i den som jag!
  Kan rekommendera de andra böckerna oxå om bockarna. De är bl a på ett äldreboende.

 4. Rolig och annorlunda
  Cecilia Therese Ferm, 5 november 2018

  Boken är fantastiskt rolig och annorlunda!! Barnen älskar den! Man kan inte gissa vad som ska hända och det är väldigt kul med en klassisk saga som förvandlas till något nytt!

 5. Gick inte hem
  Sofie S, 29 augusti 2017

  4.5 åringen gillade den inte, det var nog lite för mycket text. Själv gillade jag inte illustrationerna, men den var rätt rolig.

 6. Nja
  Myaki, 29 maj 2017

  Min son, som tycker om böcker och sagor av alla olika slag, ville inte att vi skulle läsa om den :(

 7. Så Kul

  Fantastiska illustrationer, humor och tvist på en berättelse som barnen känner till sedan förr. Och sen lär man sig hur man gör på ett badhus som bonus också.

 8. Kul bok
  Karin Monica, 2 januari 2016

  Ny modern version av bockarna bruse som båda barnen, 6,5 och 4 år gillade starkt!
  Speciellt min 4 åriga pojke, jag tror vi läste boken varje kväll i en vecka och flera gånger om dagen fick vi höra "Hasta la vista, baby!"
  Rekommenderas!

 9. Byte av illustratör?
  Lillemor Friberg, 1 juli 2015

  Efter att ha jobbat inom barnomsorgen i över 30 år så har man den gamla bilden av hur bockarna såg ut.
  I mitt tycke ett mycket snyggare och finare utseende.

 10. Väldigt rolig för både barn och vuxna
  Johan , 21 april 2015

  Jag har tvillingar på tre år och de älskar boken, vill läsa den varje kväll. Vi har läst originalet sedan tidigare som också uppskattades stort men den här vändningen med badhuset är väldigt rolig, även för den vuxne uppläsaren. Rekommenderas.

 11. Kul bok på gammal historia
  Lina, 17 april 2015

  Kul historia baserat på klassikern. Smått hysteriska illustrationer. Kul att man ibland får vända på boken för att läsa. Rekommenderas!

 12. Rolig och mycket nyfikenhet
  Nina, 16 april 2015

  Min dotter älskar boken. Från att ha varit lite rädd för att bada vill hon nu till badhuset så ofta som möjligt. Och det är mycket troll här hemma just nu. Kul med barnteckningarna och alla detaljer att upptäcka i bilderna.

 13. klassisk saga i ny och färgstark form
  Golvmoppen, 14 april 2015

  Fantastiskt rolig bok om de tre bockarna Bruse som har uppskattats här hemma av både stora och små. Charmiga illustrationer och lagom med spänning.

 14. Stor favorit hos redan Bruse-frälst
  Bengor, 10 april 2015

  Min treåring vill läsa den här boken varje kväll och är överförtjust i favoriterna bockarna Bruses nya äventyr med trollet. Badhuset som miljö ligger närmare hans vardag och ger utrymme för diskussion. Rekommenderas varmt!

 15. Läser den varje kväll
  Johanna, 8 april 2015

  Rekommenderar starkt denna bok då min 2-åring vill höra den varje kväll. Bilderna är lite annorlunda och det kanske bidrar till att den är så omtyckt.

 16. Superrolig
  Madeleine , 7 april 2015

  Min 2,5 åring och storebror som är 6 år tycker den är superrolig! De skrattar om och om, och vill läsa den flera dagar i sträck!

 17. Härlig bok
  Margareta , 26 februari 2015

  Jag gav denna bok till ett av mina barnbarn, 2,5 år. Jag fick läsa den upprepade gånger för henne och hennes äldre syster, 5 år. När jag besökte dem ett par dagar( vi bor 50 mil från varandra) De var förtjusta. Den lilla älskar monsterböcker. Jag tyckte också den var rolig att läsa. Tips: favoritbok.

 18. Fullt ös med Bockarna Bruse
  Christina Stenberg, 22 januari 2015

  Rörviks bok om när Bockarna Bruse väljer att att gå på badhus istället för att gå på sätern och äta sig feta är hejdlöst rolig. Först tyckte jag att bilderna var röriga men både 4-åringen som fick boken och den tvåårige lillebrodern ville genast titta på bilderna. Men det ska sägas tvååringen tröttnade efter ett tag medan 4-åringen kunde studerna dramatiken runt rutchkanan hur länge som helst. För en vuxen är det helt underbart med alla roliga allusioner på den ursprungliga folksagan. Att bar... Läs hela recensionen

 19. Kul variant av gammal folksaga.
  Anita A., 8 januari 2015

  Jag köpte den till mitt barnbarn, 3 år. Hon gillade den och blev engagerad i handlingen och bilderna. Fick läsa den flera gånger.

 20. Rolig omtolkning av en klassisk barnsaga.
  Daniel, 2 januari 2015

  Omtolkningen blir rolig för såväl barn som vuxen vid sagostunden. Kärnan i sagan är den ursprungliga, men tvisten ger den en ny fräschör.
  Den får 3 bockar av tre möjliga.

 21. Favoriten
  Linnéa, 26 december 2014

  Min söner 3 o 6 år tröttnar aldrig på den här sagan, jag läser den med olika röster vilket de tycker är himla roligt. Nu har det även kommit en uppföljare som läses flitigt hemma "Bockarna Bruse kommer igen" den är precis lika bra!

 22. Spännande och rolig
  Petrus Wistedt, 8 oktober 2014

  En snudd på genial variant på en klassisk saga. Jag gillar grepp som att man ibland får vända på boken och att bokstäverna är olika stora beroende på vem som pratar. Trollet är jätteläskigt (nästan för läskigt för mitt barnbarn, 2,5 år) och rutschkanan är jättehög. Min enda anmärkning, som jag vet att många säger emot, är att jag inte gillar när vuxna försöker teckna så att det ser ut som ett barn har gjort det. Trollet är fantastiskt, men alla djuren skulle vinna på mer levande och uttrycksfulla teckningar.

 23. En rolig variant av den klassiska sagan. Barnen älskar...
  Inger , 10 januari 2014

  En rolig variant av den klassiska sagan. Barnen älskar spänningen med det elaka trollet i en ny miljö.
  Kan varmt rekommendera boken.

 24. Rolig variant på klassiskt tema. Illustrationerna...
  mia, 25 december 2013

  Rolig variant på klassiskt tema. Illustrationerna uppskattades av både barn och vuxna. Pija Lindenbaums översättning rolig med full av humor!

 25. Väldigt underhållande bok för både barn och vuxna som...
  Marie (Norr), 1 november 2013

  Väldigt underhållande bok för både barn och vuxna som alla känner till orginalsagan. Oväntat upplägg och väldigt rolig. Tecknat härligt naivistisk med talangfylld touch.

 26. En härlig story även om jag kände att en klassisk saga...
  Bejben, 29 oktober 2013

  En härlig story även om jag kände att en klassisk saga borde vara orörd.
  Sonen (3 år) gillade den även om trollet var läskigt.

 27. Gav boken till mitt barnbarn som är 4 år. Hon älskade...
  Kim Larsson, 22 augusti 2013

  Gav boken till mitt barnbarn som är 4 år. Hon älskade den. Det gjorde även hennes 2 äldre systrar, de tyckte den var väldigt rolig. Det gjorde även deras mamma. Toppen bok

 28. Väldigt trevlig bok som både tilltalade barnbarnet 5...
  Mormor, 19 augusti 2013

  Väldigt trevlig bok som både tilltalade barnbarnet 5 år och mig som mormor. Rolig koppling till Bockarna Bruse, härliga teckningar och ett språk som var helt i barbarnets smak. Kan verkligen rekommenderas.

 29. Den här boken är helt grym! Min dotter vill läsa den...
  Anna Söderblom, 3 juli 2013

  Den här boken är helt grym! Min dotter vill läsa den om och om igen. Roliga teckningar och väldigt kul att man vänder på boken när trollet kommer...som är jäääättestort! Ska köpa denna bok som present till ALLA kalas det kommande året :)

 30. Klassisk saga i ny annorlunda, härlig och rolig...
  Linda Ekelund, 22 juni 2013

  Klassisk saga i ny annorlunda, härlig och rolig tappning! Underbara, färgglada och ibland lite skrämmande illustrationer:-). Det här är en fantastisk bok som jag verkligen rekommenderar!

 31. Härliga bilder som sätter fantasin i rullning. Mina...
  ingrid ekefjärd, 3 juni 2013

  Härliga bilder som sätter fantasin i rullning. Mina barnbarn var först tveksamma när jag föreslog boken, men de ville höra den en gång till. Utveckling av en gammal klassiker. Ursprungssagan är bra om barnen känner till - de drar roliga återblickar till den. Kul idé

 32. Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik är en...

  Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik är en riktigt charmig bok med härliga bilder och uppskattas nog mest om man har läst originalet och har besökt ett badhus. Det läskiga trollet och kaninen som lånade ut baddräkter till bockarna var fina, tyckte både 2 och 4-åringen.

 33. En väldigt rolig och modern variant av bockarna Bruse...
  Nina, 1 maj 2013

  En väldigt rolig och modern variant av bockarna Bruse som mina barn bara älskade. Roliga bilder och en härlig dialog. Ett måste i bokhyllan!

Visa alla 33 recensioner

Fler böcker av Bjørn Rørvik

 • Bockarna Bruse börjar skolan

  Bjørn Rørvik, Gry Moursund

  "En sanslös, rolig bok som tvingat ner Jo Nesbø från översta platsen på norska topplistan. Extra bonus: Pija Lindenbaums översättning." Ingalill Mosander, Aftonbladet Det var en gång tre bockar som hette Bruse. En dag fick de ett brev om...