Namedropping : stjärnor, ställen, stories (häftad) Namedropping : stjärnor, ställen, stories
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-08-22
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
180 x 170 x 14 mm
Vikt
421 g
SAB
Ncba.08
ISBN
9789187043802
Namedropping : stjärnor, ställen, stories (häftad)

Namedropping : stjärnor, ställen, stories

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-08-22
59 113 Du sparar 54 kr!
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Var hänger Måns Zelmerlöw helst när han återvänder till hemstaden Lund? På vilken Malmökrog portas Beatlarna Paul McCartney och George Harrison? Var hittar man hunden som figurerar i Hasse Anderssons Änglahund? Varför fjuttar någon eld på Lena Olins badhytt i Falsterbo? Vad är det med blommorna på Edvard Perssons grav i Jonstorp?

Det är frågor som kan sysselsätta Per Hägred i timmar när han rör sig runt Öresund. Han har alltid varit intresserad av platser och landmärken. Det är ingen tillfällighet att han har en fil kand i kulturgeografi. Han älskar den här typen av sightseeing, han besöker ofta och gärna nya platser och letar efter gamla "stories".

Och nu tar Per Hägred med läsaren i jakten på kändisar som bor runt Öresund eller på ett eller annat sätt har anknytning dit. Regionen söder om trädgränsen med närhet till kontinenten är full av kändisklick och vidhängande historier. Som måste berättas. Brett och smalt.

Med den här boken vill författaren uppmana till ohämmad kändisturism.

Det är en reseguide, en turisthandbok. Det är ändå något visst att besöka platser av historiskt värde i verkligheten. Hitta till platsen där Helena Seger blir fly förbannad på Zlatan för att han så fräckt parkerar in hennes bil. Eller till lägenheten i stjärnhusen som Ingmar Bergman först delar med Harriet Andersson och sen med Bibbi Andersson. Eller till det anspråkslösa hyreshuset i danska Vanløse som Van Morrison skriver en sång om.

Stjärnor, ställen, "stories".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Namedropping : stjärnor, ställen, stories
  2. +
  3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »