Berlin: Upptäcktsfärder i tid och rum (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (81.7 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-18
Förlag
Arx förlag
ISBN
9789187043901

Berlin: Upptäcktsfärder i tid och rum E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-09-18
189
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Berlin - upptäcktsfärder i tid och rum skildrar författaren i text och bild denna dynamiska stad med stor sakkunskap och uppenbar förälskelse. I tretton detaljrika kapitel är han vår guide till olika stadsdelar, från det flotta Westend till det bohemiska Kreuzberg, från den gamla flygplatsen Tempelhof via 1936 års Olympiastadion till vad som återstår av Muren.

"Bång vet lika mycket om staden på Fredrik den Stores 1700-tal och Bismarcks 1800-tal som under Weimar-republiken, nazismen, och det kalla krigets kommunism, och han berättar om en stor skara personer som satt sina spår i Berlin, som Joseph Goebbels, Marlene Dietrich, Bertolt Brecht och David Bowie, och han kan alla de intressanta anekdoterna. De svenska Berlinkännarna är inte få, förutom Strindberg och Lidforss bland många andra Ellen Rydelius, Svante Löfgren och Carl-Johan Vallgren. Till den sakkunniga skaran hör Trygve Bång som med mycket större rätt än John F. Kennedy kan säga "Ich bin ein Berliner!" "

Ivo Holmqvist

Professor emeritus i skandinavistik

Universitetet i Gent, Belgien
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Berlin: Upptäcktsfärder i tid och rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Usel och slarvigt
    C-J Charpentier, 13 november 2018

    Den sämsta Berlinbok jag någonsin läst! Pappersboken rymmer ca 240 fel. Efter påpekande från mig rättade förlaget e-boken, så att den nu blott rymmer ca 120 fel - inklusive en felritad karta, vilket är anmärkningsvärt i en guidebok. Liksom gator som inte finns, felstavade hotell-krogar-musser etc.
    Betyget bör vara noll stjärnor men detta klarade inte tekniken att markera!
    DR C-J CHARPENTIER, författare i Simrishamn

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Trygve Bång