Plommonträdet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
622
Utgivningsdatum
2013-11-01
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789187135552
Plommonträdet (e-bok)

Plommonträdet E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-11-01

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En djupt rörande och mästerligt skriven berättelse om människans motståndskraft och trofasta kärlek." Blomma där du är planterad" , är det råd sjuttonåriga Christine Bölz får från sin älskade mormor. Men Christine vet att det finns en hel värld som väntar på henne utanför den tyska småstad där hon växer upp -- en värld hon börjat skymta genom musik, böcker, och genom Isaac Bauerman, sonen i den rika judiska familj där hon arbetar.Snart ska det emellertid visa sig att det finns betydligt större hinder för deras kärlek än skillnaden i samhällsställning. Hösten 1938 genomgår Tyskland omfattande förändringar under Hitlers regim: affärernas skyltfönster fylls av anti-judisk propaganda, de som vågar yppa en avvikande åsikt tystas ner och en ny lag förbjuder Christine från att återvända till sitt jobb -- och från att ha någon kontakt med Isaac. Under de månader och år som följer får Christine uppleva det nazistiska förtrycket i dess fulla vidd; hon ställs ansikte mot ansikte med SS-männens brutalitet och Dachaus fasor, och hennes liv formas med tiden till en alltmer desperat kamp -- för att överleva och för att få vara med den hon älskar.Plommonträdet är en skakande berättelse om mod och beslutsamhet, om krigets omänsklighet, och om det hopp som någonstans fortsätter att lysa när ondskans mörker lägger sig över världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Plommonträdet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och innehållsrik men ändå lättläst.
  ANN LAGERSTRÖM, 12 maj 2021

  Ellen Marie Wiesmans bok "Plommonträdet" har berört mig starkt.

  Språket är kanske inte det mest vackra eller bäst formulerade men sättet att skriva på är anmärkningsvärt.

  För berättelsen med alla sina trådar känns levande. Mycket skickliga personporträtt byggs upp i en levande palett som består av flera lager.

  Miljöbeskrivningarna från den tyska småstaden bär liksom beskrivningarna inifrån koncentrationslägret i Dachau en stark närvarokänsla.

  Tror inte ja... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ellen Marie Wiseman