Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2014-03-26
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Cecilia Falk
ISBN
9789187135675
Hustrun (e-bok)

Hustrun E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-03-26

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En psykologisk relationsroman om ett äktenskap, livslögner och hur långt en kvinna är beredd att gå för att behålla det hon anser vara hennes ...

Jodi och Todd har levt tillsammans i över tjugo år. De har fortfarande känslor för varandra, men den flammande passionen har sedan länge lämnat plats för ett väl inövat rollspel, med åtskilliga kompromisser och tysta eftergifter. Jodi har lärt sig att se mellan fingrarna med Todds ständiga otrohet och slagit sig till ro i den bedrägligt bekväma tillvaro som hans framgångsrika fastighetsaffärer bekostar. Hon är psykoterapeut, men tar bara emot några få, inte alltför ansträngande, patienter och har därför gott om tid att träna pilates, odla kryddor, umgås med hunden Freud och servera Todd middagar när han kommer hem - om han kommer hem.

Jodi har vandrat förnekelsens väg under många år, och hon varken tror eller hoppas på en förändring. Men när Todd inleder ett förhållande med den unga Natasha går han ett steg för långt. Den välpolerade fasad Jodi arbetat så hårt för att upprätthålla rasar ihop och makarna dras nu in i ett psykologiskt maktspel där insatserna är betydligt högre än vad någon av dem kunnat ana. Och det är först nu som Todd på allvar inser vem hans en gång så fogliga hustru egentligen är ...

Hustrun är en mästerligt konstruerad psykologisk roman om hur ett mångårigt äktenskap faller samman, och de inre mekanismer som kan förvandla även den mest kontrollerade människan till en hänsynslös mördare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hustrun. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 10 april 2014

    Den här boken jämförs med boken "Gone Girl" av Gillian Flynn. Och jag kan förstå jämförelsen. Åtminstone så var "Hustrun" precis lika bra som "Gone Girl". (Här är en länk till min recension av "Gone Girl").

    "Hustrun" är skriven av en debuterande romanförfattare. A.S.A. Harrison fick sin första roman utgiven i USA år 2013 när hon var 65 år gammal, och hon dog sen senare samma i år i cancer. Sorgligt på en så lovande författarkarriär.

    "Hustrun" är en psykologisk relationsrom... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av A S A Harrison