Ximen Nao och hans sju liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
633
Utgivningsdatum
2012-10-29
Upplaga
2
Utmärkelser
Nobelpriset i litteratur 2012
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
Shengsi pilao
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
233 x 145 x 48 mm
Vikt
1100 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179198
Ximen Nao och hans sju liv (inbunden)

Ximen Nao och hans sju liv

av Mo Yan
(18 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-10-29
255
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nobelpriset i litteratur 2012

Ximen Nao är död. Den rike godsägaren i Gaomi härad sköts ihjäl av upproriska bönder och befinner sig nu i dödsriket där underjordens härskare, kung Yama, ska bestämma över hans framtid. Men Ximen Nao är så övertygad om sin egen oskuld och så envis i sin vägran att bekänna några brott att kung Yama till sist ger med sig och låter honom återvända till livet. Fast det går förstås inte riktigt som Ximen Nao förväntar sig. Istället för att få tillbaka sitt gamla liv återföds han som åsna, och under de kommande femtio åren ska han få uppleva Kina efter revolutionen i skepnad av både åsna, oxe, gris, hund och apa innan han blir människa igen. Hela tiden i samma familj, hos den strävsamme fribonden Lan Lian som vägrar att inordna sig i kollektivet och därför blir något av en levande legend på den kinesiska landsbygden.

Ximen Nao och hans sju liv är en överväldigande roman där tradition och modernitet möts. Genom en blandning av fantastik och realism skapar Mo Yan sitt eget universum. Med komplexa, hisnande och ofta våldsamma bilder parade med en underfundig humor och kärlek skildrar han Kinas framväxande moderna samhälle.

Mo Yan (pseudonym för Guan Moye) är född 1955 och uppvuxen i Gaomi i Shandongprovinsen i nordöstra Kina. Mo Yans verk har översatts till ett dussintal språk och han är i dag en av Kinas mest framstående och lästa författare. Det internationella genombrottet kom med romanen Det röda fältet (1997), som väckte sensation när den kom ut i Kina 1987 och även har filmatiserats. Mo Yans böcker utspelar sig i en på samma gång vacker och störande värld. I flera romaner återvänder han till sin hemtrakt på den kinesiska landsbygden, Gaomi härad, som han i Det röda fältet beskriver som den vackraste och fulaste, vanligaste och ovanligaste, heligaste och mest depraverade, mest heroiska och uslaste, mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen. Mo Yan tilldelades Nobelpriset i litteratur 2012.

Nobelpriset i litteratur år 2012 tilldelas den kinesiske författaren Mo Yan "som med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid".
Svenska Akademiens prismotivering
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ximen Nao och hans sju liv
  2. +
  3. Au revoir Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Au revoir Agneta av Emma Hamberg (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ximen Nao och hans sju liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vackraste och ståtligaste grisen av alla
    Alexander Borg, 19 oktober 2019

    Den förra gårdsherren Ximen nao egocentriska personlighet följer honom genom hans olika djuröden. Genom resan så följer vi hans personliga utveckling och insikter. Vem är den vackraste och ståtligaste grisen av alla? Jo Ximen Nao såklart. Alla avgudar honom eller finns det en baktanke? Väldigt udda historia som erbjuder många skratt. Den är också en väldigt fin historia om oväntad vänskap, sorg och inblick i kinesiska landsbygden under kulturrevolutionen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mo Yan