Det lilla landet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2014-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Marika Gedin
Originaltitel
El país del alma
Medarbetare
Birbrajer, Julian (form)
Dimensioner
189 x 145 x 28 mm
Vikt
531 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179587

Det lilla landet

Inbunden,  Svenska, 2014-09-30

Slutsåld

Det är 1940-tal i Spanien, och Franco sitter vid makten. I Katalonien förbjuds folket tala sitt eget språk och samlar sig i ett hemligt, ljudlöst motstånd.

När Nena och Baltus möts är deras kärlek omedelbar. De talar om framtiden. Ändå ekar tystnaden i det obefintliga utrymmetmellan deras kroppar. Nena, den nästan overkligt vackra, drömmer om Paris och Amerika, målar naglarna djupröda och gömmer sin kropps sönderfall inuti brev skrivna i luften. Baltus begraver sin oro över hustrun genom att ständigt planera för det hus han ska bygga åt henne.

Med sitt säregna, poetiska språk skapar Nuria Amat en stämning som är trolsk och olycksbådande, i två parallella berättelserom ett samhälle och en kärlek som båda blundar för det ofrånkomliga.

Nuria Amat föddes 1950 i Barcelona, dit hon också återvänt efter att ha bott i ett flertal andra länder. Hon har en doktorsgrad i informationsvetenskap och teknologi från Barcelonas universitet, där hon även undervisat. Det lilla landet nominerades 2001 till The Rómulo Gallegos International Novel Prize.

Ur Det lilla landet: »Senare sade Baltus igen: Nu när jag tänker på det, så kanske böcker och hus har en del gemensamt. Eller det är i alla fall så jag känner det. Du drömmer om hus som om de vore böcker, sade Nena. Så är det. Jag lovar dig. Och hon sade mer. Hon sade att Baltus läkte sina krossade arkitektdrömmar med en roman som de uppfann båda två.«
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nuria Amat

  • Drottning av Amerika

    Nuria Amat

    Nuria Amat som skrivit en lång rad romaner, har rönt stor uppskattning för Drottning av Amerika. Romanen har nominerats till Rómulo Gallego priset, det mest prestigefyllda i spanskspråkiga litterära världen. 2003 fick Nuria Amat Barcelona stads li...