Dubbla negativ (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2015-11-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Julian Birbrajer
Originaltitel
Double Negative
Medarbetare
Birbrajer, Julian (form)
Dimensioner
183 x 128 x 23 mm
Vikt
361 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179730

Dubbla negativ

Inbunden,  Svenska, 2015-11-23
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ivan Vladislavic är en oerhört sofistikerad författare. J.M. Coetzee

I sin vilsna ungdom tillbringar Neville Lister en heldag med fotografen Saul Auerbach. Från en kulle ovanför Johannesburg väljer de ut tre hus och bestämmer sig för att knacka på för att leta efter berättelser. Auerbachs foton från de två första husen blir berömda porträtt, men sedan försvinner ljuset och kanske även intresset. Neville söker upp det tredje huset först flera decennier senare, efter att han återvänt till ett Sydafrika på andra sidan apartheid, nu själv fotograf. Han hittar sin berättelse. Frågan är vad ska han göra med den.

I Dubbla negativ närmar sig den sydafrikanske författaren Ivan Vladislavic' sitt lands omvälvande närhistoria genom tre nedslag i en vanlig människas liv. Resultatet är ett mångfacetterat porträtt av en stad och dess befolkning, men också en betraktelse om vem som ser och vem som blir sedd. Och om perspektiv i ordets alla bemärkelser.

Ivan Vladislavic' föddes 1957 i Pretoria men bor sedan länge i Johannesburg. Han har givit ut tolv böcker i olika genrer och är flerfaldigt pris belönt för sitt skrivande. Sedan tidigare finns romanerna Snabbköpet Rastlös och Spräng skissen översatta till svenska. Dubbla negativ skrevs ursprungligen som en del i ett samarbetsprojekt med fotografen David Goldblatt, men är en helt fristående roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dubbla negativ
  2. +
  3. Dubbelblind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbelblind av Edward St Aubyn (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ivan Vladislavic