Utelåst : uppväxtnostalgi för freaks (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-09-20
Förlag
Dockhaveri
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
Hc
ISBN
9789187183379
Utelåst : uppväxtnostalgi för freaks (häftad)

Utelåst : uppväxtnostalgi för freaks

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-09-20
201
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Framtidsscenario: Vi letar med ljus och lykta efter andra narrativ. Jag är inte din son. Kanske är jag din dotter. Kanske är jag helt enkelt bara ditt barn.

Utelåst - Uppväxtnostalgi för freaks är en roman som parodierar uppväxtskildringens förskräckliga sommarpratsdramaturgi. Läsarna tas med på en brokig och bråkig resa över land och hav från Volvohuvudstaden till Kycklinghuvudstaden och tillbaka igen. Catwoman, ABBA, Gaston, Clarice Lispector, Evita, Lil" Kim, Valerie Solanas, Steffi Graf, Courtney Love och en liten transunge som läst den fula ankungen. Skolportarna öppnar sig på vid gavel och en extravagant hackkyckling tar plats på scenen medans det viskas i kulisserna.

FÖRTYDLIGANDE, BERÄTTAREN: Karaktärerna i det här avsnittet ges inga namn eftersom det tillför inget till berättelsen. Haka inte upp er på några individer, utan ta fram filten, doftljuset, hunden och en eventuell partner och dyk in i det mysiga högstadiesorlet istället.

"För att bli bok hos oss skulle den behöva lugna ned sig" - Brombergs Bokförlag

"Som läsare känner jag att jag inte riktigt orkar ta till mig allt det surrealistiska (huvudpersonens vänskap med kossor, mellanstadiet skildrat som ett stage-performance komplett med reklampauser...), närgångna skildringar av avsugningar, alla meningar skrivna i versaler och med fem utropstecken, insprängda ABBA-sångtexter, osv." - Leopard förlag

"En bok för hela familjen inklusive bokhyllan" - Dockhaveri Förlag

Författarpresentation

Alex Alvina Chamberland (f. 1986, still alive&kicking) växte upp i Sverige och norra Kalifornien. Utelåst - Uppväxtnostalgi för freaks är hennes skönlitterära debut. Hon har även skrivit den facklitterära boken Allt som är Mitt (Bokförlaget ETC, 2015) tillsammans med Anna Svensson. Hon brinner för att skriva, läsa och krossa kapitalismen, och kämpar varje dag för att inte bränna allt som hon någonsin skrivit. Det är lätt att gå långa promenader vid vattnet. Det är svårt att inte få ett nervöst sammanbrott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utelåst : uppväxtnostalgi för freaks
  2. +
  3. Allrakäraste otyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allrakäraste otyg av Maria Margareta Österholm (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »