Skär (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2019-09-10
Förlag
Dockhaveri
Dimensioner
170 x 125 x 9 mm
Vikt
177 g
SAB
Hc
ISBN
9789187183386
Skär (häftad)

Skär

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-09-10
198

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag har ingen ålder, jag är alltid yngre än dig. Åldersskill naden gjorde att du stod länge framför spegeln. Smörjde in dig med olika krämer. Jag har nya linjer och ringar under ögonen, och ändå är min kropp en flickas. Jag kommer att ha en flickas kropp ända tills min kropp blir en gammal persons kropp. I mig: klapprande stolar i ishallen. Orangea, gula och röda. Läktarnas färger. Djupa djupa lutning ner mot botten. Jag lutar inåt mig själv."

"Skär" handlar om begär och konståkning, om att göra illa och att släppa taget. Om att finna sin sinnlighet, sårbarhet och styrka. Med en både visuell och direkt prosa byggs en värld upp där kronologin är uppbruten, där situationer speglar andra situationer. Huvudpersonen befinner sig i sina föräldrars sommarhus, i barndomens ishall och på jobbet på snabbmatsrestaurangen McOrvars. Hon observerar sig själv, sina relationer nu och då och djuren som rör sig kring sommarhuset. "Skär" är en lyrisk berättelse om att bli tydlig för sig själv.

Mia Axelsson debuterade 2017 med diktsamlingen "Vår gemensamma resa". "Skär" är hennes andra bok.

Dockhaveri är ett kollektivt förlag sysselsatt med strategier för flersamt skrivande, kritik av genimyten, nya former för litterär organisering samt politiska frågor kring femininitet, funktionalitet och motstånd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skär
 2. +
 3. Vår gemensamma resa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår gemensamma resa av Mia Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mia Axelsson

 • Lyrikvännen 3(2016)

  Emily Dickinson, Björn Kohlström, Josefin Holmström, Mia Axelsson, Anna Lindberg

  Poeter tänder lampor, skriver Emily Dickinson i en dikt omkring 1865. Om vekarna tar ordentlig fyr kan de bli bestående som solar. I så fall är Dickinson diktvärld i sig själv en hel galaxhop. I detta nummer har vi samlat några av dem som dras som...

 • Vår gemensamma resa

  Mia Axelsson

  Vår gemensamma resa är ett poetiskt narrativ som utspelar sig i Stockholms tunnelbana. En arbetssituation flätas samman med en obesvarad kärlek. Mellan företagets test, tävlingar och utvecklingssamtal bryter ett getingljus in. Människorna och duvo...