LSS - med hjärtat i ramen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-14
Förlag
Prolead Förlag
ISBN
9789187191282
LSS - med hjärtat i ramen (e-bok)

LSS - med hjärtat i ramen E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-14
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
ETT LIV VÄRT ATT LEVAS | I uppföljaren till bästsäljande boken Älskade assistent lyfter Jan Blomström fram bredden av hela lagen om Stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och vikten av varför man är på jobbet. LSS har på många sätt gett individer med funktionsvariation och deras närstående ett liv väl värt att levas. Samtidigt är det inte helt givet hur man inom verksamheterna behöver agera för att nå dit.

Jan är legitimerad psykolog med specialistbehörighet inom klinisk neu-ropsykologi och besitter en djup trovärdighet inom LSS och dess humanistiska värden. I LSS - med hjärtat i ramen utmanar Jan hjärtas inre övertygelser av vad som är rätt och riktigt. Samtidigt använder han sin unika förmåga att göra komplexa ramverk enkla och lättbegripliga för att möta hantverket LSS och utmaningen i att balansera hjärtat i ramen med syfte att ge individen ett liv värt att levas.

Med mängder av praktiska exempel och vardagsnära dilemman är boken ett givet verktyg inom Personlig assistans, särskilda boenden, dagliga verksamheter och alla andra LSS-verksamheter. Innehåller även diskussionsfrågor för vidare samtal i verksamheterna.

"Låt inte LSS ha formen av beskyddande omhändertagande där individen själv spelar en passiv roll"


Om författaren

Jan Blomström är neuropsykologspecialist och en erkänt ödmjuk sanningssägare och grundare av Prolead Academy. Han har varit verksam inom LSS sedan 1994. Från början som utredare och behandlare, men senaste 20 åren främst utifrån arbetslivets psykologi. Detta är Jans 7:e utgivna bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Blomström