Allt lidande jag sett : fyra berättelser från den stora depressionen (inbunden) Allt lidande jag sett : fyra berättelser från den stora depressionen
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2021-04-05
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag
Översättare
Daniel Martinez
Originaltitel
The Trouble I've Seen
Medarbetare
Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
215 x 140 x 21 mm
Vikt
419 g
SAB
Hce
ISBN
9789187193521
Allt lidande jag sett : fyra berättelser från den stora depressionen (inbunden)

Allt lidande jag sett : fyra berättelser från den stora depressionen

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-04-05
109 178 Du sparar 69 kr!
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I kölvattnet efter börskraschen 1929 kastades USA in i den stora depressionen. Miljontals amerikaner förlorade sin försörjning, sina hem, sin tro på både människan och Gud. I fyra sammanlänkade historier berättar Martha Gellhorn vad arbetslöshet, fattigdom och hopplöshet gör med människor. Allt lidande jag sett (1936), Martha Gellhorns genombrott som författare, är en modern amerikansk klassiker. Med journalistisk precision och en prosa som bultar av empati och vrede levandegör Gellhorn människorna i en epok som kastar skuggor ända in i vår tid.

Martha Gellhorn (1908-1998) var en av förra seklets mest omhuldade krigskorrespondenter och författare till fem romaner, fjorton kortromaner och två novellsamlingar. Hon var under en kort tid gift med Ernest Hemingway och den ende av dennes fruar som lämnade honom, vilket hon dessutom gjorde med de bevingade orden "jag vägrar vara en fotnot i någon annans liv".

Allt lidande jag sett har aldrig tidigare utgivits på svenska och är den första av Sjösala förlags planerade nyöversättningar av Martha Gellhorns samlade verk.

"Allt lidande jag sett skrevs på uppdrag av paret Roosevelt. Texterna blir aldrig kletiga, lättköpta eller övertydliga. De är bara mycket konkreta och man känner andetagen och utsattheten, stoltheten och moralen utan att det blir moralistiskt. Martha Gellhorn ser alla dem hon skildrar i ögonhöjd - så att också vi som läser känner oss sedda." - Stig Hansén, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt lidande jag sett : fyra berättelser från den stora depressionen
  2. +
  3. Den unge Werthers lidanden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den unge Werthers lidanden av Johann Wolfgang Von Goethe (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martha Gellhorn