De tre musketörerna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Klassikerpocket
Antal sidor
860
Utgivningsdatum
2022-11-20
Förlag
Sjösala förlag
Översättare
Erik Thompson
Medarbetare
Mejegren, Elin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 50 mm
Vikt
452 g
SAB
Hce
ISBN
9789187193668

De tre musketörerna

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2022-11-20
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
OAVKORTAD NYÖVERSÄTTNING

En för alla, alla för en!

Året är 1625. Trots att det råder sommar i Frankrike hopar sig mörka moln i horisonten. Krig mellan Frankrike och England hotar. Det är inte längre en fråga om kriget bryter ut, utan när. Den unge gascognaren d'Artagnan anländer Paris vid denna tid. Han ämnar förverkliga sin högsta dröm: att bli musketör under monsieur de Tréville. Allt han äger är tre ecus och en gul gammal häst. Rekommendationsbrevet från sin far, som var barndomsvän till de Tréville, har d'Artagnan förlorat. En mystisk man stal det från honom på ett värdshus i Meung. Men trots detta är de Tréville villig att ge d'Artagnan en prövotid på två år. Om han efter dessa två år visat sig vara så tapper, modig och trofast som det anstår en musketör, ja, då blir han en.

D'Artagnan kastar sig ivrigt ut i Paris. Så ivrig är han att han redan den första dagen skaffat sig tre på varandra efterföljande dueller på halsen. De han ska duellera är de tre musketörerna; Athos, Porthos och Aramis. Innan dagen är slut är dessa tre d'Artagnans bästa vänner, kardinal Richelieu, den mäktigaste mannen i Franrike näst Kungen, hans dösfiende och drottning Anna, som har en hemlig kärleksaffär med hertigen av Buckingham, är hotad till livet. Äventyret kan börja.

De tre musketörerna av Alexandre Dumas (1802-1870) är en odödlig roman om vänskap, kärlek, ära, plikt och mod. I ständigt opposition mot detta står grevinnan Milady de Winter, ondskans genius och kanske den mest minnesvärda antagonisten i litteraturhistorien.

I ny svensk oavkortad översättning av Erik Thompson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tre musketörerna
  2. +
  3. Doktor Jekyll och mr Hyde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktor Jekyll och mr Hyde av Robert Louis Stevenson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexandre Dumas