Hymn för Hulda Veström: en roman om Titanic (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-12-15
Förlag
Sjösala förlag
Medarbetare
Martinez, Daniel (red.) / Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
479 g
SAB
Hc
ISBN
9789187193682

Hymn för Hulda Veström: en roman om Titanic

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-12-15
214
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Året är 1911. På Sallmunds gård utanför Vänge på Gotland lever den 14-åriga flickan Hulda Veström ett glädjelöst liv i armod. Hulda och hennes tvillingsyster Maria är alltid frusna, alltid hungriga och lever i ständig skräck för Kal, dennes livrem och för skrubben. Flickornas far, Oskar, har rest till Amerika och inte visat ett livstecken på nästan två år. Livet är torftigt, smutsigt och förutsägbart. Att drömma om någonting annat, menar mor Gerda, är meningslöst. Det enda beständiga för sådana som dem är sorg. Men en mörk höstdag anländer ett brev från far. Far har fått arbete och skickat över flickornas moster för att hämta dem. Fartyget som ska bära de två systrarna över Atlanten till Amerika är Titanic, världens största och modernaste skepp.

Hymn för Hulda Veström är en roman om modet att till slut våga drömma och bygger på den sanna historien om Hulda Veström. Det är en berättelse om undergång, en historia om att upptäcka frihet och längta efter den. Med lika delar ömhet och precision skriver Jakob Ringbom fram glömda människoöden och en fartygskatastrof som aldrig upphör att fascinera och som kastar sin skugga ända in i vår tid.

Jakob Ringbom, född 1975, är uppvuxen på Gotlands landsbygd. Han har en fil. mag i både historia och religionsvetenskap. Hymn för Hulda Veström är hans fjärde roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hymn för Hulda Veström: en roman om Titanic
  2. +
  3. Huldas hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huldas hus av Anita Salomonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jakob Ringbom

  • S/S Hansa : minnet av en sjökatastrof

    Jakob Ringbom, Lars Almgård Kruthof

    En råkall novembernatt 1944 torpederades passagerarfartyget S/S Hansa av en sovjetisk ubåt. Endast två personer överlevde. Med fartyget försvann 84 människor och lika många livsöden i djupet. För att hålla minnet av dem vid liv berättas här histor...