Konst, makt och politik : Skriftserien Kairos Nr 12 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skriftserien Kairos (del 12)
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2007-08-01
Förlag
Raster förlag
Medarbetare
Sheikh, Simon (red.)
Dimensioner
210 x 125 x 25 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789187215766

Konst, makt och politik : Skriftserien Kairos Nr 12

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2007-08-01
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kairos nr 12: Konst, makt och politik är en antologi med texter från såväl politisk teori som konstteori och filosofi. Texterna förhåller sig till begreppen makt och representation, inom såväl det konstnärliga som det politiska; konstens politik och politikens estetik. Medan representation i politisk mening oftast hänvisar till någon som representerar andra (som i parlamentet), hänvisar konstnärlig representation till något som representerar något annat. Genom att spegla dessa två idéer om representation i varandra, kan vi uppnå en ny forståelse för båda och deras intima, ofta dolda, sammanhang. Boken vill också åstadkomma en utvidgad förståelse för politisk konst inte bara som en bestämd genre eller intention, utan tvärtom implicit i den representativa formen och vilka subjekt och objekt den iscensätter.

Boken som innehåller texter av John Beverly, Rosalyn Deutsche, Michel Foucault, Brian Holmes, Ernesto Laclau, Chantal Mouffe, Marion von Osten, Jacques Ranciere och Hito Steyerlan knyter an till de teman som Documenta 12 i Kassel tar upp i sommar.

Volymen har redigerats och försetts med en introduktion av Simon Sheikh.

Skriftserien Kairos används som kurslitteratur vid högskolor och universitet och genom nytryckningar säkerställer vi att den alltid finns tillgänglig. Serien, som kommer att omfatta 12 nummer 2007, varav två dubbelvolymer, säljs hos välsorterade bokhandlare, i museishoppar och genom nätbokhandeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konst, makt och politik : Skriftserien Kairos Nr 12
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Skriftserien Kairos, som nu omfattar elva nummer, används som kurslitteratur vid högskolor och universitet och genom nytryckningar säkerställer vi att den alltid finns tillgänglig. Serien, som blir 12 år 2007, säljs hos välsorterade bokhandlare, i museishoppar och genom nätbokhandeln.

Konst, makt och politik är en antologi med texter från såväl politisk teori som konstteori och filosofi. Texterna förhåller sig till begreppen makt och representation, inom såväl det konstnärliga som det politiska; konstens politik och politikens estetik. Medan representation i politisk mening oftast hänvisar till någon som är istället för andra (som i parlamentet), hänvisar konstnärlig representation till något som är istället för något annat. Genom att spegla dessa två idéer om representation i varandra, kan vi uppnå en ny forståelse för dem båda och deras intima, om ock ofta dolda, sammanhang. Således vill boken också peka på en mera utvidgad förståelse för vad politisk konst är - inte bara en fråga om en bestämd genre eller intention, utan tvärtom implicit i den representativa formen
- och vilka subjekt och objekt den iscensätter.

Boken som innehåller texter av John Beverly, Rosalyn Deutsche, Michel Foucault, Brian Holmes, Ernesto Laclau, Chantal Mouffe, Marion von Osten, Jacques Ranciere och Hito Steyerlan knyter an till de teman som Documenta 12 i Kassel tar upp nästa sommar.

Volymen har redigerats och försetts med en introduktion av Simon Sheikh.