Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 2)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2012-06-15
Upplaga
1
Förlag
Coltso
ISBN
9789187219054
Slaktare små (e-bok)

Slaktare små E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-06-15
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En Borges för det episka formatet.«
Per Israelson, Svenska Dagbladet

»De här böckerna är bland det bästa och mest egensinniga jag har läst i fantasygenren.«
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Trakoriens statskassa sinar sedan landet förlorat svavelkolonin på Marjura. Spioner rapporterar att grannländerna samlar sig till angrepp på det försvagade riket, där spänningarna mellan kejsarsidan och handelsorden Nya Sfären ständigt trappas upp. Praanz da Kaelve, som nu befordrats till general, vill leda en kampanj för att återerövra Marjura från de vandöda crurerna, men hindras av självaste kejsarinnan.

Efter hundra års frånvaro återvänder trollkarlen Shagul till Trakorien, där han köper sin gamle mästares palats i den förfallna staden Fontra Cilor och installerar sig som rådgivare åt en marionettfurste. Han lyckas ta kontrollen över mördarsekten RhabdoRana, med vars hjälp han vill se till att den femte konfluxen förblir hans egen hemlighet. I städernas gränder sjunger barnen visan »Slaktare små«, men bara ett fåtal är medvetna om ordens dolda innebörd...

»Slaktare små« är den andra av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen«. Den första boken, »Svavelvinter«, utkom 2004 och betraktas av många som en av de bästa fantasyromaner som någonsin skrivits på svenska.

»Erik Granström skriver storslagen fantastik med humor och enastående filosofiskt djup. Jag imponeras oupphörligt av böckernas konceptuella nivå och idérikedom.«
- Ola Wikander
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slaktare små. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok
    Annica, 30 januari 2013

    Tack Erik för dina två böcker, bästa fanatsy böcker jag har läst.
    Du får en att tänka till och reflektera över de små saker i dina böcker som sedan visar sig återkomma.. Vissa saker funderar jag på ännu, men din tredje bok har ju inte kommit ut ännu. Kanske får jag svar där.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Granström