Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
101-serien
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2013-03-15
Förlag
Historiska media
ISBN
9789187263613

101 historiska myter E-bok

(3 röster)
E-bok,  Svenska, 2013-03-15

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En underbart uppslukande sidvändare där många av våra vanligaste historiska 'kunskaper' ställs på ända."
Dagens Nyheter

Trodde du att Julius Caesars sista ord var: Även du min Brutus? Att Erik XIV dog av förgiftad ärtsoppa? Att järnkorset uppfanns av nazisterna? Att Egyptens pyramider byggdes av slavar? Eller att det var Columbus som upptäckte Amerika? Det är du inte ensam om. Med 101 historiska myter i bokhyllan kan du briljera vid nästa middagsbjudning, svara rätt på kniviga historiefrågor, eller helt enkelt bara skaffa dig nya kunskaper. Det finns många händelser i världshistorien som är vedertagna sanningar som man tar för givna. Men i själva verket är många av dem felaktiga. I generation efter generation har de berättats vidare och av någon anledning har vi valt att tro på dem. Ibland ligger historien nära sanningen och då är det lätt att förstå att man har velat dramatisera händelsen eller utsagan. Men ibland är det långt mellan verklighet och myt och då är mytens uppkomst lika spännande som själva myten. I 101 historiska myter berättar historikerna och journalisterna Åke Persson och Thomas Oldrup om de 101 mest välspridda historiska myterna, hur de uppkom samt hur verkligheten egentligen såg ut. Boken har en given plats i bokhyllan för alla kalenderbitare, historieintresserade och besserwissrar.

Pressröster om boken:
"En underbart uppslukande sidvändare där många av våra vanligaste historiska 'kunskaper' ställs på ända."
Dagens Nyheter

"101 historiska myter är riktigt god och solid populärhistorisk underhållning, som blir desto mer intressant eftersom den både avlivar myter och förklarar deras uppkomst. Boken är en liten bibel för historieintresserade besserwissers."
Barometern

"Boken är koncis och underhållande och synnerligen lämplig som kvällslektyr, då varje myt avhandlas på två sidor.[ ]Boken ger tveklöst mycket allmänbildning."
Ölandsbladet

"Här märks det att författarna är journalister. Det är rappa och koncentrerade skildringar. Men ändå anser jag att de utan att fuska får med det viktigaste och i de flesta fall får de med pudelns kärna det vill säga lösningen.[ ]höjer ens allmänbildning högst avsevärt.« Arvika Nyheter »Språket i det myter som skildras är såväl lättillgängligt som spänstigt och författarna verkar själva ha fascinerats av livskraften i många av de myter de skildrar."
BTJ

"Boken är underhållande skriven... Jag läste den med stort nöje."
Bloggen Bokparet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna