Världens historia i årtal : från 1500 till i dag (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
664
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Historiska media
ISBN
9789187263941
Världens historia i årtal : från 1500 till i dag (e-bok)

Världens historia i årtal : från 1500 till i dag E-bok

Från 1500 till idag

E-bok,  Svenska, 2014-06-12

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Det vi gillar mest med denna kondenserade historia är att vi får en chans att begripa vad som hände nästan samtidigt på hela klotet. Dessutom kan vi, med hjälp av namn- och platsregistren, äntligen få lite reda i alla gaggiga middagsdiskussioner."
Aftonbladet

Världens historia i årtal är en fullmatad översikt över världens historia från 1500 till idag. Boken rymmer 500 år som myllrar av liv. Under perioden händer mycket av det som format och färgat vår civilisation: världsomseglingar görs, med kolonialismen ritas världskartan om, naturvetenskapen gör fantastiska framsteg och demokratin växer fram. Världskrig bryter ut och tar slut, atombomber fälls.

I kronologisk ordning och med årtalsrubriker som gör det lätt att hitta, beskrivs i korta notiser de händelser som haft betydelse för världens politiska, sociala och kulturella utveckling. Innehållet kompletteras med ett urval illustrativa kartor.

Björn Lundberg, Hugo Sandelin och Admir Skodo har sammanställt materialet. De har alla varit verksamma på Historiska institutionen på Lunds universitet. Historiska Media har tidigare gett ut Sveriges historia i årtal, som med samma upplägg som Världens historia i årtal ger oss det viktigaste ur svensk historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna