Dagar med min mamma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2017-08-11
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
215 x 142 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789187291753
Dagar med min mamma (inbunden)

Dagar med min mamma

Inbunden Svenska, 2017-08-11
249
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är en berättelse om tre generationer kvinnor. Dagar med min mamma är Sofi Janssons andra roman. Hon är född 1984 och har själv erfarenhet av bipolär sjukdom i nära relationer.

Romanens huvudperson Liv har vuxit upp med en ensamstående mamma med bipolär sjukdom. Det blir en sommar med tid för gamla minnen och den mest gäckande frågan av alla: Hur går man vidare? Liv har i hela sitt liv kämpat med att försöka frigöra sig från modern och sjukdomen som dominerat deras tillvaro och format deras relation. Men även kostat Liv hennes eget förhållande till mannen hon velat bygga sitt liv med. Livs trygga punkt har alltid varit mormodern som funnits där med sin whiskeydoft, Nancy Sinatra och en trave böcker för Liv att fly in i. När Liv blir avskedad från sitt arbete beslutar hon sig för att ta med sig sin deprimerade mamma upp till släktens sommarhus i norra Sverige. Liv tvingas möta de känslor och tankar hon försökt fly från.

Sofi Jansson är född 1984 och har studerat litteratur och historia vid Göteborgs universitet. Hon planerar att utbilda sig till sjuksköterska. Efter hennes första roman Sylvester och den riktiga världen skrev Borås Tidning, 2007: "Debuterande Sofi Jansson, född 1984, har skrivit en stark och viktig roman. Stark för att den pang på och utan omskrivningar beskriver mobbning, förföljelsemani och ångest. Viktigt för att den får ett ämne som ännu är tabubelagt att komma upp till ytan efter att ha läst Janssons debut är det svårt att undvika att diskutera innehållet med någon ... Handlingen är allvarlig och inte alls lättsmält men ett rakt och enkelt språk gör romanen lättläst och på det sättet lättillgänglig för både vuxna och ungdomar."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagar med min mamma
  2. +
  3. Den röda adressboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den röda adressboken av Sofia Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofi Jansson