Besökaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Ewert Oswald Truut (del 1)
Antal sidor
837
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789187301476

Besökaren E-bok

(17 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-04-15

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.

Den intensiva Therése blir snart mer krävande och situationen börjar glida Tristan ur händerna. Sakta går det upp för honom att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär.

Besökaren är en psykologisk spänningsroman. Med säker hand skapar Dag Öhrlund trovärdiga karaktärer och bygger upp en krypande, obehaglig stämning där en vanlig människas snedsteg obevekligt leder mot katastrofen.

Dag Öhrlund är en författare, journalist och fotograf med en lång rad böcker bakom sig. Mest känd har han blivit genom författarduon Buthler & Öhrlund och succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke.

"Det är min plikt att ge Besökaren ett rejält överbetyg." DAST MAGAZINE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Besökaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 18 april 2014

    Dag Öhrlund har skrivit åtta böcker tillsammans med Dan Buthler, kriminalromanserien om Jacob Colt. Jag har läst dom alla, och tyckt mycket bra om dom.

    Dag Öhrlund har också skrivit en roman själv tidigare, kriminalromanen "Till minne av Charlie K", som jag tyckte var bra.

    Nu har Dag Öhrlund gett ut ytterligare en kriminalroman ensam, "Besökaren". Och även den boken tyckte jag om. Den beskrivs som en psykologisk spänningsroman, och det passar väl kanske bättre än kriminalr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dag Öhrlund