Varje kropp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2013-04-25
Förlag
FEL Förlag
Dimensioner
147 x 135 x 9 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789187315046

Varje kropp

Häftad,  Svenska, 2013-04-25
262
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fotografier och poesi om ungdom, förlust och kroppar.

Emil Ljungberg är 19 år gammal och har under en tidsperiod runt sista året i gymnasiet dokumenterat livet, händelserna, kropparna, ting, natur, vyer och fenomen. Fotografiet och metoden går i dialog med det explosionsartade nedslag den sociala internettjänsten Instagram gjort i framför allt ungdomars liv, samtidigt presenteras bilderna i boken som polaroider för att blicka bakåt i fotografiets historia, och den liknande, men på många sätt helt annorlunda effekt Polaroiden hade. Greppet sätter också ett annat fotografiskt fenomen i spel, nämligen den trend som foto-appen Hipstamatic satte igång i samband med att iPhonen slog igenom: att fotografierna skulle se åldrade ut. Historia och samtid blandas samman. Samtidigt är det för Emil en isolerad tid det handlar om. En tid då "allt stod stilla men hände" som han själv skriver. Han skriver också "en tid då jag försvann men hittade mig själv. Mig själv i varje kropp, i min kropp".

Historia och samtid som blandas. Vi bjöd in författaren och poeten Charlotte Qvandt att skriva utifrån bilderna, i blindo, utan vår kontext. För Charlotte blev det en resa tillbaka i tiden, till sina tonår. Ett möte över gränserna för de båda konstarterna, ett möte som tar avstamp i konsten och leder tillbaka till kropp. Varje kropp.

Emil Ljungberg, född 1994, dokumenterar sitt liv med kameran och läser sista året på gymnasiet. Varje kropp är hans debut.

Charlotte Qvandt, född 1983, är verksam poet i Stockholm. Hon debuterade 2007 med diktsamlingen Söka min mors ro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varje kropp
  2. +
  3. Ur mörkret över axeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur mörkret över axeln av Jonas Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna