Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Bergman (del 4)
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2013-02-18
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc
ISBN
9789187319105

Paradisoffer

(314 röster)  |   Läs 32 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-02-18
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev på en av flygplanets toaletter. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.
Ett av kraven från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen av planet tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman jobbar temporärt på justitiedepartementet och är inblandad i utvisningsärendet. Hon skickas tillbaka till polisen för att vara kontaktperson mellan regering och polis. Utredningsgruppen får snart klart för sig att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig.

På andra sidan Atlanten inser de amerikanska utredarna att de står inför ett ohyggligt dilemma. Kravet som ställs på den amerikanska regeringen rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Men vill man verkligen gå kaparna till mötes?

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat. Och snart är bränslet i planet slut
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Paradisoffer
 2. +
 3. Davidsstjärnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 32 recensioner av Paradisoffer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte en av Kristinas bästa
  Maria, 28 juli 2018

  Läser denna serie i följd och detta var den svåraste att ta sig igenom. Rörig handling och inte riktigt spännande. Konstig handling.

 2. Paradisoffer
  Strulputte, 6 september 2017

  Kristina Ohlsson har skickligt skrivit en spännande bok igen. Denna gång om en kapad flygplan på 10.000 meters höjd. 400 sidor fyllda av intriger och man riktigt ser besättningens oro framför sig. Ska bränslet ta slut innan planet når mark? Fredrika Bergman, nu anställd på Justitiedepartementet, Alex Recht från Polisen, och Eden Lundell från Säpo, brottas med kapningens syfte. Alex son, Styrman Erik Recht, försöker desperat landa planet, Kaptenen stretar emot.
  Jag tycker personerna prese... Läs hela recensionen

 3. Hög klass
  -, 18 mars 2015

  En mycket härlig bok med bra deckargåtor och intressant persongalleri! Intriger som fängslar och man vill bara äga hela serien.

 4. En äkta bladvändare!
  Sasha, 4 mars 2015

  En mycket spännande bok med en bra intrig och ingående beskrivning av hur politiskt och polisiärt arbete kan gå till i en krissituation. Det märks att Ohlsson har en gedigen erfarenhet från verkligheten. Boken är trovärdig vilket skiljer ut den från så många andra spänningsromaner.

  Rekommenderas varmt!

 5. Guld som alltid!
  suno, 31 januari 2015

  Jag gillar verkligen Kristina Ohlsson, hon har riktigt bra flyt i sitt författande. Det är en fröjd att läsa hennes böcker. Dessutom spännande och bra historier, denna är lika bra som de tidigare hon skrivit. Bra intrig och spännande ända till slutet.

 6. Spännande!
  Bengtsson Alexandra, 13 juni 2014

  Efter att ha läst de andra böckerna i serien ville jag läsa mer. Denna boken var intressant, den utspelar sig under en kort tidsperiod och är indelad i kapitel med klockslag. Till en början gillade jag inte upplägget, men boken blev mycket bättre mot slutet.

 7. Spänning på högsta nivå!
  TofslanVifslan, 3 februari 2014

  För alla som flyger och har tagit del av både fiktiva och verkliga flygdramer de senaste åren, är detta ett högst påtagligt skräckscenario att oroa sig över inför varje flygresa. Skickligt uppbyggd intrig med bra personskildringar. Svårt att släppa boken förstås.

 8. Underhållning av högsta klass. Av Kristina Ohlssons...
  Svensson På Limhamn, 24 november 2013

  Underhållning av högsta klass.
  Av Kristina Ohlssons böcker så här långt så hade jag Tusensköner som favorit, men måste säga att Paradisoffer var aningen bättre.
  Mycket tack vare att hon har en fantastisk förmåga att skriva. Samma huvudrolls innehavare och sedan lyckas få in "nytt blod" i boken som berör är högsta klass. Att sedan nästa bok är Davidsstjärnor gör ju det inte sämre att man skruvar upp förväntningarna inför pocket releasen.

 9. Som vanligt skriver ju Kristina Ohlsson helt...
  Bettan Källgren, 15 oktober 2013

  Som vanligt skriver ju Kristina Ohlsson helt underbart! Hon fängslar och gör oss nyfikna och det är helt omöjligt att lägga ifrån sig boken innan den är slut och då längtar man bara till nästa...

 10. Var först lite skeptisk i början av boken då Kristina...
  Emma , 17 september 2013

  Var först lite skeptisk i början av boken då Kristina har ändrat sin stil ganska mycket jämfört med seriens tidigare böcker! Men när jag sen kom in mer i boken kände jag ändå igen mig och även denna bok kunde jag inte riktigt lägga ifrån mig. Rekommenderas starkt!!

 11. Mycket, mycket spännande och svår att släppa. Boken...
  Helena Andersson, 16 september 2013

  Mycket, mycket spännande och svår att släppa. Boken håller en fängslad från första till sista sidan. Bra personbeskrivningar och även bra miljöbeskrivningar!

 12. Tur jag hade semester för denna triller gick ej att...
  Berit Andersson, 14 september 2013

  Tur jag hade semester för denna triller gick ej att släppa. Så många personer som är inblandade på
  marken och passagerarna vet ingenting.

 13. Ännu en spännande bok av Kristina Olsson....
  Kicki Furhem, 10 september 2013

  Ännu en spännande bok av Kristina Olsson.
  Paradisoffer har en spännande handling, bra research allt känns verkligt. Böckerna fångar en verkligen.

 14. Boken är oerhört spännande, nästan gastkramande. Ett...
  annsan, 13 augusti 2013

  Boken är oerhört spännande, nästan gastkramande. Ett fullsatt plan som bombhotas, där det känns som om man själv är med på planet! Hur ska det sluta?

 15. Trög att tränga in i, krävs mer smörjmedel för...
  Stefan Wallberg, 9 augusti 2013

  Trög att tränga in i, krävs mer smörjmedel för fantasin i början. Har hört hennes tidigare böcker var bättre i intrig osv.

 16. Jag gillar de böcker som jag tidigare har läst av...
  Greten, 8 augusti 2013

  Jag gillar de böcker som jag tidigare har läst av henne. Handlingen i den här boken är lite annorlunda, så jag hade lite svårt att komma in i den. Personerna har också bytt jobb i den här boken.

 17. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Läs alla i denna serien !

 18. Det händer något hela tiden och Kristina Ohlsson gör...

  Det händer något hela tiden och Kristina Ohlsson gör sitt bästa för att hålla läsaren på halster. Ohlsson skriver väl, men tyvärr är intrigen alltför tunn. Spår som man tycker borde följts upp omedelbart får vänta i spänningshöjande syfte, men leder i stället till irritation hos läsaren. Flera resonemang är svaga och luktar nödlösningar, i värsta fall är de inkonsekventa, det finns bra mycket bättre deckare på marknaden.

 19. Kristina Ohlsson är en av mina favoritförfattare i...
  Merja Axelsson (Åkersberga), 15 juli 2013

  Kristina Ohlsson är en av mina favoritförfattare i spänningsgenren just nu. Hennes böcker griper tag i mig från första sidan och sen är jag fast. Rekommenderas.

 20. Böckerna av Kristina Ohlsson är bland det bästa jag...
  Eura 2011, 1 juli 2013

  Böckerna av Kristina Ohlsson är bland det bästa jag har läst. Suverän författarinna. Skriver på ett enkelt men ändå på ett spännande sätt.

 21. Har läst hennes tidigare böcker och har uppskattat dem...
  Margareta Bergqvist, 18 juni 2013

  Har läst hennes tidigare böcker och har uppskattat dem men Paradisoffer är ännu bättre. Otroligt spännande hela tiden. Välskriven på utmärkt svenska, intelligent och initierat. Författaren är väl påläst och ämnet aktuellt. Kan verkligen rekommendera boken. Ska omgående köpa den senaste!

 22. Sjukt spännande genom hela boken, gick inte att lägga...
  Nitax, 10 juni 2013

  Sjukt spännande genom hela boken, gick inte att lägga ifrån sig den, det händer alltid någonting nytt som för utredningen vidare eller något som gör att utredningen stannar upp för de får nya trådar att försöka väva med. Sträckläsning!

 23. Helt fenomenal. Jag har läst samtliga av Kristinas...
  Christer (Ljungskile), 5 juni 2013

  Helt fenomenal. Jag har läst samtliga av Kristinas tidigare böcker som jag tyckte var mycket bra och Paradisoffer var sannerligen inget undantag. Storyn är lite annorlunda än hennes tidigare och en utmärkt research gör handlingen så verklighetstrogen att man är fast från första till sista sidan. Jag kan verkligen rekommendera denna till er som gillar spänning på hög nivå.

 24. Jag tycker detta var en mycket spännande bok. Lite...
  Boel Häger, 4 juni 2013

  Jag tycker detta var en mycket spännande bok. Lite annorlunda handling, aktuell och välskriven.
  Lite utöver det vanliga. Ser fram emot hennes nästa bok.

 25. Jag har läst alla tidigare böcker av Kristina Ohlsson....
  Mats Pettersson, 30 maj 2013

  Jag har läst alla tidigare böcker av Kristina Ohlsson. Samtliga är mycker bra, och jag hade därför höga förväntningar på Paradisoffer. Böckerna har kvalitetsmässigt och spänningsmässigt ökat för varje bok. Men Paradisoffer håller enligt min uppfattning inte måttet. Boken är välskriven, men spänningen infinner sig aldrig. Eftersom de övriga böckerna är så pass bra ger jag Kristina Ohlsson chansen med nästa bok Davidsstjärnor. Det är hon värd. Om Paradisoffer vore den första bok jag läste av K... Läs hela recensionen

 26. Otroligt spännande bok, känns som att detta kan hända...

  Otroligt spännande bok, känns som att detta kan hända i verkliga livet. Sträckläste den. Nu flyger jag inte längre i arbetet för hade jag gjort det hade denna bok gjort sig påmind så fort jag checkat in.

 27. En av de bästa svenska deckarförfattarna har lyckats...

  En av de bästa svenska deckarförfattarna har lyckats igen. Den kan verkligen hålla en fängslad hela tiden.
  Har redan beställt nästa bok.

 28. Efter att ha läst Kristina Ohlssons tidigare böcker...
  Kerstin Ohlsson, 7 maj 2013

  Efter att ha läst Kristina Ohlssons tidigare böcker var jag full av föväntan inför denna men jag blev besviken, den höll inte alls samma kvalitet som de tidigare.

 29. Paradisoffer är lika bra som hennes tidigare böcker om...
  Malin, 23 april 2013

  Paradisoffer är lika bra som hennes tidigare böcker om inte ännu bättre. Svår att lägga ifrån sig!
  Tveka inte, köp den!

 30. Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina...
  Kottan, 18 april 2013

  Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina Ohlssons böcker och att man kan följa huvudpersonerna från bok till bok. Ser fram emot nr 5 i serien.

 31. Jag har läst alla hennes böcker, och "Paradisoffer "...
  Roland Levin, 15 april 2013

  Jag har läst alla hennes böcker, och "Paradisoffer " tycker jag var den bästa. Den var spännande från första till sista sidan. Med vänlig hälsning Roland Levin.

 32. Paradisoffer
  Bokälskaren, 3 mars 2013

  Paradisoffer är på många sätt olik Kristina Ohlssons tidigare böcker om Alex Recht och hans utredningsgrupp. Kanske för att utredningsgruppen inte längre existerar; Peder är död, Fredrika arbetar efter ett år i USA på utrikesdepartementet och Alex själv jobbar på rikskrim. Inget är sig likt, ingenting är lika bra som det var då...

  Jag får känslan av att Paradisoffer är en nystart även för Ohlsson; ett nytt sätt att skriva, med en större verklighetsförankring och aktualitet. Jag vet ä... Läs hela recensionen

Visa alla 32 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson