al-Miawi alladhi habat min al-nafidhah wa-ikhtafá (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Arabiska
Serie
Hundraåringen (del 1)
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2013-10-15
Förlag
Dar Al-Muna
Originaltitel
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Dimensioner
220 x 155 x 25 mm
Vikt
650 g
ISBN
9789187333187

al-Miawi alladhi habat min al-nafidhah wa-ikhtafá

(1 röst)
Inbunden,  Arabiska, 2013-10-15
516
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa. Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?

Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Sagt om boken:
"En charmig Forrest Gump-liknande historia. En makalöst rolig bok som fyller i skrattrynkorna. Riktigt uppfriskande. ... ett underbart, komplicerat och givande äventyr." Smålänningen

"Årets roligaste!" Betyg 4 av 5 Hemmets Journal

"Sjövild och galen, en hejdlöst rolig historia om en hundraårig man som är på rymmen från ålderdomshemmet. I klass med Arto Paasilinnas bästa." Ingalill Mosander, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. al-Miawi alladhi habat min al-nafidhah wa-ikhtafá
  2. +
  3. Warm stories from a cold country (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Warm stories from a cold country (arabiska) av Farmaz Hussein (inbunden).

Köp båda 2 för 741 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Jonasson