Brott begångna av barn : en utvärdering av ändringarna i lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare under 15 år (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Brå Rapport 2014 (del 20)
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2014-12-22
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
245 x 165 x 10 mm
Vikt
228 g
SAB
Oeka-c
ISBN
9789187335365
Brott begångna av barn : en utvärdering av ändringarna i lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare under 15 år (häftad)

Brott begångna av barn : en utvärdering av ändringarna i lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare under 15 år

Häftad Svenska, 2014-12-22
158
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Brå har, på uppdrag av regeringen, genomfört en utvärdering av förändringar i lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. Brå har haft regeringens uppdrag att utvärdera effekten av dessa lagändringar. Av studien framgår att andelen utredda brott inte har ökat nämnvärt. Däremot har skälen för att inleda en polisiär utredning förändrats. Fler utredningar inleds för särskilt allvarliga brott, medan utredningar utifrån socialtjänstens behov har minskat. Vidare visar studien att socialtjänstens medverkan vid förhör har ökat, att återfall i brott inte har minskat och att brottsoffers intresse för ersättning vid brott sällan beaktas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott begångna av barn : en utvärdering av ändringarna i lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare under 15 år
  2. +
  3. Samhället och de unga lagöverträdarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhället och de unga lagöverträdarna av Lars Clevesköld (häftad).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna