Att odla kriminologi : perspektiv på brott & utsatthet - en festskrift till Eva Tiby (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2019-02-22
Förlag
Kriminologiska institutionen, Stockholms universitet
Medarbetare
Assadkhan, David (förf.) / Roxell, Lena (förf.) / Heber, Anita (förf.) / Estrada, Felipe (förf.) / Granström, Görel (förf.) / Nilsson, Anders (förf.) / Mellgren, Caroline (förf.) / Wikström, Per-Olof (förf.) / Brax, David (förf.) / Torstensson Levander, Marie (förf.) / Collstedt, Christopher (förf.)
Dimensioner
243 x 165 x 20 mm
Vikt
637 g
SAB
Oepa
ISBN
9789187355677
Att odla kriminologi : perspektiv på brott & utsatthet - en festskrift till Eva Tiby (häftad)

Att odla kriminologi : perspektiv på brott & utsatthet - en festskrift till Eva Tiby

Häftad,  Svenska, 2019-02-22

Slutsåld

Att odla kriminologi är en bok inspirerad av den forskningstradition om brott och utsatthet som Eva Tiby har planterat. Vi som har skrivit denna antologi har påverkats av de idéer Eva har odlat genom sin forskning och undervisning. Boken handlar därför om: hatbrott, viktimologi, kvinnor och brott, pedagogik, diskurser och konstruktioner.

Eva Tiby har främst varit verksam som forskare och professor vid Kriminologiska institutionen på Stockholms universitet. Där har hon introducerat och utvecklat forskningen och undervisningen om hatbrott och viktimologi. Tack vare Eva uppmärksammades dessa nya områden både akademiskt och politiskt i Sverige. Hon har också forskat om kvinnor och brott, samt analyserat olika konstruktioner av offer och gärningspersoner. Dessutom var Eva väldigt engagerad i undervisningen av studenter och hon utvecklade och använde pedagogiskt innovativa metoder. Eva har fått studenter och kollegor att växa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »