En färd på Donau 1882 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (3.5 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-12-03
Förlag
Virvelvind Förlag
ISBN
9789187363474
En färd på Donau 1882 (e-bok)

En färd på Donau 1882 E-bok

av Okänd
E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2014-12-03
21
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
I dag är det trendigare än någonsin att kryssa på någon av Europas många floder. I den här e-boken får du en spännande skildring av en resa på floden Donau för mer än 130 år sedan.

När den här texten skrevs år 1882 så var det bara några få svenskar som hade råd att åka på längre resor till södra Europa.

Det här var det enda sättet för vanligt folk att drömma sig bort till spännande resmål och exotiska kulturer.

Många av sevärdheterna och vyerna som beskrivs här finns fortfarande kvar och har inte förändrat sig alls. Det gäller framför allt de många borgarna och det dramatiska landskapet.

Men många av de syner som mötte resenären år 1882 finns inte kvar längre. Det här är därför ett unikt tidsdokument du nu har chansen att läsa. E-boken är rikt illustrerad med teckningar från Donaus stränder.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Okänd

  • Priapeia

    Okänd

    Priapeia är en anonym antik diktsamling från omkring första århundradet e.Kr. som handlar om den välhängde trädgårds- och fruktbarhetsguden Priapus. Det är en länge förbisedd, humoristisk och erotisk samling dikter som berör allt från våldtäkt och...

  • Sagostunden 3 - tusen och en natt

    Okänd

    Stefan Sauk läser stämningsfulla och spännande berättelser för både stora och små ur Tusen och en natt. Tusen och en natt kom till Europa för ungefär 300 år sedan, och är än idag en i högsta grad levande del av vår sagotradition. Både den som stif...