Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-09
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789187371691

Djävulsdansen - Bli fri från medberoende E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-06-09
99
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Boken Djävulsdansen är ett måste för alla anhöriga till någon som har ett beroende. Beroendesjukdomarna är oerhört utbredda i vårt land och har visat sig vara ett dolt, gigantiskt, stigmatiserande och tabubelagt folkhälsoproblem. Svenskens mörka hemlighet. Man räknar med att över 1 000 000 svenskar är drabbade och att det finns minst 4-5 anhöriga som tvingas förhålla sig till problematiken.
Serien Djävulsdansen fick en oerhörd genomslagskraft när den gick i SVT1 under hösten 2014. Plötsligt var ordet medberoende på allas läppar. Hur kunde det komma sig att ett det varit så tyst om ett ämne som berörde så många? Hur har samhället kunnat se förbi ett så stort lidande hos anhöriga barn, föräldrar, syskon och vänner. Den efterföljande debatten pågår och rösterna för ett mer lyhört och öppet samtal kring den här problematiken pågår alltjämt. Missbruksvården i Sverige är undermålig. Forskningen eftersatt. Behovet av kunskap och vägledning oändlig.

Boken Djävulsdansen är hands-on, personligt engagemang, humor, hopp, lättförståelig vägledning och enkla verktyg för att ta sig ut ur medberoendet. Författarnas egna upplevelser ligger till grund för det brinnande engagemang som skapade serien och nu boken.
Djävulsdansen är varje anhörigs ljus i mörkret, en kunskapsspäckad guide för alla som vill veta mer, en tröstande vän i natten och varje medberoendes Bibel. Tänk en svensk, uppdaterad version av Melanie Beatties klassiker Bli fri från ditt medberoende.
Sakta men säkert kommer läsaren att förstå sin roll i djävulsdansen och träffsäkert, kärleksfullt och peppande stegvis guidas mot en egen plattform och ett självständigt liv. Med en varm ton och utifrån egna erfarenheter kommer författarna att ge goda råd och verktyg för att läsaren ska kunna påbörja den långa vägen från medberoende.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulsdansen - Bli fri från medberoende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  L, 7 oktober 2021

  Mycket bra introduktion till begreppet medberoende, och vad det gör med människor. Författarnas egna erfarenheter får stor plats, vilket skapade stor igenkänning (och nya insikter!) hos mig som läsare. Bra tips på hur du söker dig vidare om du efter läsningen känner att du behöver mer hjälp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • På spaning med Ann

  Ann Söderlund

  Under flera år har man kunnat fnissa åt Ann Söderlunds ohämmade krönikor i Amelia . Nu finns de bästa texterna - som kretsar kring barnen, mannen, sex (och bristen på sex när alla barnen jämt ligger på tvären i dubbelsängen och man alltid är dödst...

 • Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet

  Ann Söderlund, Sanna Lundell

  Med sin nya bok reclaimar Ann och Sanna söndagsmiddagen och ger den statusen den en gång hade! Riddarna runt det operfekta bordet kokar soppa på spikar, steker halvfabrikat, serverar kalaspuffar och hämtar thai mellan jobb, fotbollsträningar, bebi...