En kort introduktion till liturgins tecken (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Veritas Förlag
Illustratör/Fotograf
Mattias Piltz
SAB
C
ISBN
9789187389719
En kort introduktion till liturgins tecken (häftad)

En kort introduktion till liturgins tecken

Häftad, Svenska, 2020-10-05
219

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jesus Kristus är ett tecken som ger mening åt otaliga människors liv, men också ett tecken som blir motsagt. Den kristna symbolvärlden och det kristna språket ligger till grund för vår kultur och utgör en del av vår livsluft, vare sig vi är troende eller inte. Det är bara i det kristna språket - och inte i det naturvetenskapliga eller filosofiska - som man kan finna ord för det onda, för skuld, försoning, nåd och tro. Det finns därför inga starkare ord eller symboler att ta till, vare sig för att uttrycka och bekänna tron eller för att avvisa den och häda den.

I mässan, kyrkans heligaste handling, är alla trons ord, tecken och utmaningar samlade, förtätade och iscensatta. Inte heller för konstens, filosofins utövare eller för vanliga sökare finns det något mer kraftladdat än den heliga mässan, ett faktum som bekräftas av samtidskulturen och som är ett gott intyg på ur-textens och ur-tecknens kraft. Inga texter har heller inspirerat till så många tonsättningar som mässans fasta delar »Kyrie«, »Gloria«, »Sanctus« och »Agnus Dei«.

I denna bok presenteras liturgins symbolvärld, som är Jesu Kristi värld, och här förklaras - så långt man nu kan förklara symboler - innebörden i de tecken, gester och föremål som förmedlar den gudomliga Närvaron alltsedan Guds människoblivande för två årtusenden sedan.

F. Anders Piltz OP (f. 1943) är katolsk präst inom dominikanorden, tidigare biskopsvikarie för gudstjänstlivet i Stockholms katolska stift och professor i latin vid Lunds universitet. Han är en uppskattad författare, skribent, debattör, psalmdiktare och översättare, som för en bredare svensk publik är mest känd för framställningar om medeltida filosofi, teologi och historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En kort introduktion till liturgins tecken
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Piltz