Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2015-03-11
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Översättare
Ann Margret Forsström
Originaltitel
1,352 Days A mtohers Inspirational Journey From Jail to Joy
Medarbetare
Emdén, Cathrin (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
544 g
SAB
Lz Volo, Karin
ISBN
9789187391576

Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-03-11
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter nästan fyra år i amerikanskt häkte släpps äntligen Karin Volo och hon kan återvända till Sverige som en fri kvinna. Hemma väntar maken och två döttrar som fått växa upp utan att få träffa sin mamma.
Historien börjar 2006 då Karin, som tillsammans med sin blivande make och business-partner Sergio, varit på en affärsresa i USA. Precis innan de ska gå ombord på planet till Sverige knackar en FBI-agent på Karins axel och förklarar att hon är arresterad. Varken Karin eller Sergio förstår någonting av det som händer. Men då Karin får höra sin exmans namn nämnas blir hon iskall. Förutom att han misshandlat henne har det också visat sig att han är en professionell bedragare som ljugit om det mesta under deras äktenskap.
Karin får veta att hon anklagas för grovt bedrägeri i samband med brott som exmaken begått i Mexiko. Den mexikanska staten begär Karin utlämnad och USA håller henne i förvar för Mexikos räkning. Därmed saknar hon helt och hållet rättigheter i USA och svenska myndigheter kan inte hjälpa henne.
I en liten trång cell på 10 kvadratmeter, som hon delar med tre andra, kämpar Karin för att hålla sig vid liv och vid sunda vätskor. I Sverige kämpar Sergio för att försöka få Karin frigiven.
Till slut avskrivs alla anklagelser mot Karin och hon får, äntligen, efter 1 352 dagar i ett stinkande helvete, komma hem.
Idag säger Karin att hon utan bitterhet lämnat detta bakom sig. Hon använder istället sina upplevelser till något bra - att sprida hopp och glädje till människor.

Boken ges även ut i USA. Översättare Ann Margret Forsström
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar
 2. +
 3. Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från galler till glädje : en livsresa på 1352 d... av Karin Volo (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant biografi
  Kaffeläsaren, 5 mars 2017

  Karin ska flyga hem ifrån USA ihop med sambon Sergio. De har varit på en affärsresa där. Men precis innan de ska kliva på planet arresteras Karin och sätts i häktet. Pga att hennes f.d make var en stor bedragare.
  Det är en annorlunda historia om Karins 1352 dagar i ett amerikansk häkte. Man får veta om hennes liv där. Hon väljer att tänka positivt hela tiden och jobba med sig själv i häktet. Det istället för att gräva ner sig. Boken är positiv på så sätt att den visar på att man aldrig s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner