Ljus i mörkret : ett försök att närma sig jämlikhet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2022-10-03
Upplaga
1
Förlag
Celanders förlag
Dimensioner
205 x 145 x 32 mm
Vikt
636 g
SAB
Hc.04,Oc
ISBN
9789187393716
Ljus i mörkret : ett försök att närma sig jämlikhet (inbunden)

Ljus i mörkret : ett försök att närma sig jämlikhet

Inbunden Svenska, 2022-10-03
259
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Efter sju års tystnad kommer Erik Wijk med en ny bok som inte liknar något annat.

Det är en vindlande essä om jämlikhet. Men också en självbiografi, om barndom och systerns förtida död. Det är en livsfilosofisk tankebok. Några av våra mest älskade författare - som Astrid Lindgren och Tove Jansson - blir kärleksfullt granskade. Och det är en samtidspolitisk kritik av såväl vänstern som liberalismen. Liksom en skildring av hur nyfascismen kan sippra in i närmaste vänkretsen.

Erik Wijk ger nya ingångar till upplysningens stora namn men också till Leif GW Persson, Åsa Linderborg, Jan Myrdal, Maja Lundgren, Lena Andersson och Jimmie Åkesson.

Eftertänksamt, allvarligt och lekfullt spinner han en tråd om hur vi människor brottas med vårt medmänskliga ansvar. Alla längtar vi efter något rimligare men alla är vi sköra. Det storartade samsas med det blinda och lågsinnade.

 

Erik Wijk är född i Göteborg 1963. Han har tidigare publicerat en rad debattböcker och romaner, däribland två böcker om föräldrarna. Allt vi här drömma om från 2009 är en skildring av fadern Olof som valde att hoppa av från societetslivet i Göteborg och leva som eremit. I Bara de riktiga orden från 2015 försöker sonen förstå vem modern Ulla var och hur hon formades som kvinna och människa. Romanen Tivoli från 2011 är en myllrande historisk fantasi. Återkommande i författarskapet är att se människan som både skapare och skapad av sin samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ljus i mörkret : ett försök att närma sig jämlikhet
 2. +
 3. I can't believe I still have to protest this shit : 100 år av kvinnokamp i affischer

De som köpt den här boken har ofta också köpt I can't believe I still have to protest this sh... av Jessica Hallbäck (kartonnage).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Wijk

 • Ljus i mörkret

  Erik Wijk

  Efter sju års tystnad kommer Erik Wijk med en ny bok som inte liknar något annat. En vindlande essä om att närma sig jämlikhet. Med avstamp både hos klassiska tänkare som Voltaire och Rousseau och i personliga erfarenheter som systern Katarinas dö...

 • Det är rätt att göra motstånd : Kriget och terrorn från Bush till Bodström

  Åsa Linderborg, Erik Wijk

  Irakkriget rasar nu på fjärde året med dagliga rapporter om död och förstörelse. Stödet för ockupationen sjunker konstant i både Irak och USA. Allt fler människor runt om i världen inser att USA:s truppnärvaro är ett uttryck för en nykolonialism s...